Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň

Letné višňové kocky

Chutné letné višňové kocky s kombináciou Jello Total - odpaľovanej hmoty a lístkového cesta, naplnené guličky s Presta Choco a šľahačkou - dotvárajú pekný vzhľad na reze kociek.

Hmota1:

125 g   Jello Total
190 g   horúca voda 50-60°C

Hmota 2:

400 g   hotové mrazené lístkové cesto

Náplň 1: do profiteroliek

200 g   Ken Nata
100 g   Presta Choco

Náplň 2: vrstva na lístkové cesto

600 g   Fruitful Višňa

Náplň 3:

120 g   Zeesan Neutral
150 g   vlažná voda
600 g   Ken Nata

Dozdobenie:

250 g   Zela cukr. poleva tmavá

Technologický postup

Lístkové cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.

Vyvaľkáme na tenký plát a popicháme vidličkou.

Pečieme pri teplote 195°C, 12-15min.,v závislosti od typu pece.

Zmes Jello Total s teplou vodou miešame lopatkou na 1. rýchlostnom stupni šľahacieho stroja po dobu 3 minút, potom na 2. rýchlostnom stupni 7 minút. Necháme 15 minút odpočinúť.

Cesto pomocou drezírovacieho vrecka striekame na plech vyložený s papierom na pečenie.

Striekame malé guľôčky. Pečieme ich pri teplote 195°C cca 20 minút. Necháme vychladnúť.

Ken Natu si vyšľaháme a ručne do nej primiešame Presta Choco.Týmto krémom naplníme pomocou drezírovacieho vrecka profiterolky.

Na prvý plát z lístkového cesta si natrieme Fruitful Višňa. Poukladáme na povrch naplnené profiterolky a zatrieme krémom, ktorý si pripravíme vyšľahaním Ken Nata do jogurtovej konzistencie (polotuhej)

a primiešame do nej Zeesan Neutral zmiešaný s vodou. Náplň došľaháme do požadovanej konzistencie.

Povrch prikryjeme druhým lístkovým plátom a polejeme zohriatou čistou Zela poleva Tmavou. Môžeme dozdobiť povrch čokoládovými hoblinkami.

Dodatočné informácie

Pre 1 tortu á 12 ks.

Letné višňové kocky