Letné višňové kocky
Letné višňové kocky
Chutné letné višňové kocky s kombináciou Jello Total - odpaľovanej hmoty a lístkového cesta, naplnené guličky s Presta Choco a šľahačkou - dotvárajú pekný vzhľad na reze kociek.
Hmota1:
125 g | Jello Total | |
190 g | horúca voda 50-60°C |
Hmota 2:
400 g | hotové mrazené lístkové cesto |
Náplň 1: do profiteroliek
200 g | Ken Nata | |
100 g | Presta Choco |
Náplň 2: vrstva na lístkové cesto
600 g | Fruitful Višňa |
Náplň 3:
120 g | Zeesan Neutral | |
150 g | vlažná voda | |
600 g | Ken Nata |
Dozdobenie:
250 g | Zela cukr. poleva tmavá |
Technologický postup
Lístkové cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.
Vyvaľkáme na tenký plát a popicháme vidličkou.
Pečieme pri teplote 195°C, 12-15min.,v závislosti od typu pece.
Zmes Jello Total s teplou vodou miešame lopatkou na 1. rýchlostnom stupni šľahacieho stroja po dobu 3 minút, potom na 2. rýchlostnom stupni 7 minút. Necháme 15 minút odpočinúť.
Cesto pomocou drezírovacieho vrecka striekame na plech vyložený s papierom na pečenie.
Striekame malé guľôčky. Pečieme ich pri teplote 195°C cca 20 minút. Necháme vychladnúť.
Ken Natu si vyšľaháme a ručne do nej primiešame Presta Choco.Týmto krémom naplníme pomocou drezírovacieho vrecka profiterolky.
Na prvý plát z lístkového cesta si natrieme Fruitful Višňa. Poukladáme na povrch naplnené profiterolky a zatrieme krémom, ktorý si pripravíme vyšľahaním Ken Nata do jogurtovej konzistencie (polotuhej)
a primiešame do nej Zeesan Neutral zmiešaný s vodou. Náplň došľaháme do požadovanej konzistencie.
Povrch prikryjeme druhým lístkovým plátom a polejeme zohriatou čistou Zela poleva Tmavou. Môžeme dozdobiť povrch čokoládovými hoblinkami.
Dodatočné informácie
Pre 1 tortu á 12 ks.