Odpaľovaná hmota Jello Total - základná receptúra
Odpaľovaná hmota Jello Total - základná receptúra
Jello Total je kompletná zmes pre výrobu odpaľovanej hmoty a pečených výrobkov z odpaľovaného cesta bez použitia vajec. Korpusy sa navyše podobajú tradične vyrobeným, s dobre vykreslenou štruktúrou, majú pekný objem. Použitie: pre cukrárne (na pečenie odpaľovaných výrobkov ako venčeky, banániky, veterníky a pod.). USPs (unique selling points or proposition) = jedinečné vlastnosti výrobku: -jednoduchá a kratšia príprava oproti klasickej varenej hmoty,príprava s teplou/horúcou vodou, -hmotu netreba variť a pridáva sa horúca 50-60°C voda: nižšie riziko popálenia zamestnancov, zníži sa spotreba energie pri výrobe, uľahčenie práce zamestnancom, zmes je po malej chvíli pripravená k drezírovaniu a pečeniu, -štandardná kvalita upečených výrobkov a hmoty pri dodržaní receptúry, -príprava bez použitia čerstvých vajec – bezproblémové spracovanie bez biologického odpadu – škrupín z vajec, po upečení sa dajú neplnené korpusy zamraziť a použiť neskôr – príprava vopred, -pri pečení veľký objem, pekná farba a tvar konečných výrobkov, v konečnom výsledku redukcia nákladov na výrobu, veľmi prijateľná cena zmesi v porovnaní s klasickou receptúrou. Trvanlivosť upečených neplnených korpusov: pri skladovaní v chlade do 5 – 6 °C, 5 – 7 dní.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Základná hmota: | 1000 | g | Jello Total |
1500 | g | voda 50-60 °C |
Technologický postup
Zmes Jello Total s teplou vodou miešame lopatkou na 1. rýchlostnom stupni šľahacieho stroja po dobu 3 minút, potom na 2. rýchlostnom stupni 7 minút.
Pred drezírovaním nechajte hmotu 15 minút odpočinúť a vychladnúť.
Počiatočná teplota pečenia je 220 °C (len prvých 10 minút). Teplotu následne stiahneme na 190 °C a dopekáme 15 – 20 minút v závislosti od navážky korpusu.
Rúru počas pečenia neotvárajte, aby veterníky/venčeky nespadli na objeme.Veterníky, venčeky 25 – 30 minút. Banániky 20 – 25 minút.