Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň Receptúry Cestá, Jello, Bolero instant a Kokosová náplň

Mango torta

Či už máte počas leta narodeniny, meniny alebo skvelú oslavu pre rodinu a priateľov, na každom slávnostnom stole určite na peknom podnose vynikne Mangovo-kokosová torta. Krásna na reze – s vrstvou mangovo- citrónového želé, s jemným smotanovo-kokosovým krémom. Nádherne moderne dozdobená jemnou vrstvou velvet spreja z kakaového masla a posypaná čerstvým mangom, čokoládovými srdiečkami alebo napr. snehovými pusinkami.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Receptúra:
Hmota: 185 g Piškóta 100 svetlá
25 g rastlinný olej
100 g Tekutá vaječná melanž
Náplň 1: 250 g Fruitful Mango (rozmixované)
20 g Fruitful Citrónový krém
210 g voda
20 g agar
10 g kryštálový cukor
Náplň 2: 200 g Kokosová náplň
200 g voda
Náplň 3: 125 g Zeesan Neutral
125 g voda
500 g Ken Lactea
Dozdobenie: 200 g Paletta Miroir Creamy
130 g Fruitful Mango
3 g plátková želatína (1,5 ks)

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus šľaháme spolu v mixéri pri najvyšších otáčkach 5 minút. Zmes nalejeme do tortovej silikónovej formy 26 cm vystriekanej Carlex sprejom a pečieme pri teplote 180 °C približne 25 minút. V hrnci necháme zovrieť rozmixované Fruitful Mango, Fruitful Citrónový krém, vodu, agar a kryštálový cukor. Mangovú zmes nalejeme do silikónovej okrúhlej formy 22 cm a necháme zamraziť. Kokosovú náplň necháme prevrieť s vodou a miešame kým nám zmes nezhustne. Navrstvíme ju do silikónovej okrúhlej (prázdnej) formy 22 cm a tiež necháme zamraziť. Ken Lactea si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie, prilejeme Zeesan Neutral zmiešaný s vodou a došľaháme do požadovanej konzistencie. Šľahačku si navrstvíme na spodok silikónovej tortovej okrúhlej formy 26 cm. Priložíme zamrazený mangový plát. Jemne natrieme šľahačkou, priložíme zamrazeným kokosovým plátom. Natrieme opäť jemnú vrstvu šľahačky a "uzavrieme" celú tortu korpusom. Takto "hore dnom" necháme tortu zamraziť v mrazničke. Druhý deň ju ešte zamrznutú nastriekame kakaovým bielym maslom a polejeme lesklou polevou: (Paletta Miroir Creamy si zohrejeme v mikrovlnke, primiešame do neho plátkové želé, ktoré bolo vopred namočené do studenej vody a vyžmýkané. Miešame, kým sa nám poleva nespojí). Vhodne dozdobíme.

Dodatočné informácie

pre 1 tortu á 1140 g.

Mango torta