Čoko kocky s brusnicami
Čoko kocky s brusnicami
Náš tip: stačí ochutnať a presvedčíte aj zarytého odporcu sladkého! Mimoriadne vydarená kombinácia čokoládového cesta a brusnicového gélu. Jednoduché a pritom tak efektne vyzerajúce rezy. Šťavnatejší zákusok, ktorý je menej sladký a zdravší vďaka použitému brusnicovému gélu. Ak ste ešte neskúšali kombináciu polevy pripravenej z parížskej smotany KEN Trufa a pravej čokolády Arabesque Noir 58 % - tak neváhajte. Je proste skvelá.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 750 | g | Cesto Čokoládové |
500 | g | vajcia/váha po rozbití | |
375 | g | rastlinný olej | |
Náplň 1: | 700 | g | Brusnice v géli |
Dozdobenie: | 140 | g | Arabesque Noir 58 % Zeelandia |
100 | g | Ken Trufa | |
40 | g | Arabesque Blanc 29 % Zeelandia | |
5 | g | stužený pokr. tuk/Cera |
Technologický postup
Všetky suroviny na pláty si v šľahači šľaháme na najvyššej rýchlosti 5 minút. Hmotu rozotrieme na 3x tenké pláty (60X40cm) na papier na pečenie a pečieme v peci pri teplote 190°C cca 5 minút v závislosti od pece.
Po vychladení si ich natierame brusnicami v géli a celé prekrojíme na dve polovice tak, aby z toho vznikli 6x pláty a 5x náplň.
Prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme do druhého dňa, aby sa nám povrch vyrovnal a polievame polevou, ktorú si pripravíme roztopením tmavej čokolády s Ken Trufa. Po zatuhnutí polevy krájame na kocky, ktoré ešte dozdobíme bielou čokoládou a sušenými višňami.
Dodatočné informácie
pre 24 ks á 75 g