Jogurtová bábovka
Jogurtová bábovka
Jogurtová bábovka zo zmesi Jogurtové cesto sa jednoducho pripravuje a pekne upečie aj v hotelových podmienkach. Ideálna pre raňajkový program, k menu, cateringu a pod.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 500 | g | Cesto jogurtové |
160 | g | vajcia/váha po rozbití | |
150 | g | rastlinný olej | |
150 | g | voda |
Technologický postup
Všetky suroviny na cesto miešame lopatkou pri pomalšom chode stroja cca 5 min. Vymiešané cesto dávkujeme do bábovkovej formy vystriekanej s Carlex Spray.
Pečieme pri 175°C cca 45-55 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Vychladnutú bábovku môžeme posypať práškovým cukrom.
TIP: Do cesta možno pridať čokoládovú dekoráciu, kakao atď.
Pri navážke 960 g - veľká bábovka - dostanete po upečení 800 g bábovku.