Karamelový cheesecake
Karamelový cheesecake
Obľúbený nepečený karamelový Kto by ho nemiloval? A hlavne ak je navyše chutne a bohato dozdobený a v kaviarni si ho vychutnáte vlastne dvojmo - ako cheesecake, tak aj ako malý dezert alebo chuťovku ku káve. Chuť sa úžasne dopĺňa s obľúbeným Cestom špaldovým s orechmi. Zároveň skvelou kombináciou karamelovej náplne s čokoládovou polevou na povrchu cheesecaku.
Hmota:
250 g | Cesto špaldové s orechmi | |
65 g | Zela Delikates | |
50 g | vajcia/váha po rozbití |
Náplň 1:
500 g | mascarpone | |
500 g | Ken Lactea |
Dozdobenie:
40 g | Ken Lactea | |
40 g | Arabesque Blanc -biela 29% | |
40 g | Satina Toffee/karamelová čokoláda |
Technologický postup
Cesto špaldové s orechmi, Zelu Delikates a vaječnú melanž spracujeme v kompaktné cesto, ktoré rozprestrieme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Spodok cheesecaku si predpečieme v peci pri 180°C približne 12 minút, dozlatista. Vyberieme z pece a spodok necháme vychladiť.
Ken Lactea zmiešame v mixéri spolu s tvarohovou plnkou a Zeesanom Neutral. Tvarohovú náplň nanesieme na upečený špaldový spodok a zarovnáme. Necháme stuhnúť v chladničke. Po stuhnutí natrieme na povrch karamelovú polevu. Roztopením Ken Lactea s čokoládami (spolu) v mikrovlnke, vznikne karamelová poleva na dozdobenie.
Dodatočné informácie
Pre 1 korpus á 24 cm (1440 g)