Mrkvový cheesecake
Mrkvový cheesecake
Mrkvový cheesecake nesmie chýbať v žiadnej kolekcii najpredávanejších typov týchto skvelých zákuskov. Mrkva je chuťovo a vzhľadovo skvele skombinovaná s treným špaldovým cestom s orechmi.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 500 | g | Cesto špaldové s orechmi |
130 | g | Zela Delikates | |
100 | g | vajcia/rozbité na váhu | |
100 | g | strúhaná mrkva | |
Náplň: | 900 | g | mascarpone |
150 | g | jemný tvaroh | |
225 | g | Ken Presto/Rosette | |
Dozdobenie: | 50 | g | strúhaná mrkva, jedlé kvety |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame v stroji lopatkou.
Cesto rovnomerne rozložíme do tortovej obruče vystlanej papierom na pečenie a vystriekanej s Carlex sprejom.
Pečieme pri teplote 170°C približne 25 minút v závislosti od typu pece.
Korpus po vychladení rozrežeme na dve rovnaké časti. Spodok necháme v tortovej forme, naň nanesieme cheesecake náplň, ktorú si pripravíme zmiešaním všetkých surovín na náplň a zahladíme.
Po stuhnutí povrch posypeme odrobinkami z druhej polovice korpusu. Dozdobíme strúhanou mrkvou a sušenými jedlými kvetmi.
Dodatočné informácie
Pre 1 korpus á 24 cm (1950 g)