Špaldovo-čokoládové rezy (Bielkový sen)
Špaldovo-čokoládové rezy (Bielkový sen)
Bielkový sen poteší každú cukrárku, ktorá chce pre svojich zákazníkov len to najlepšie -aby si vychutnali kvalitnú kombináciu našej zmesi Cesto špaldové s orechmi a chutné náplne Rap Špeciál a parížska smotana KEN TRUFA. Výrobok sa dá rýchlo premeniť aj na trvanlivejší rez, ak použijete Presta vanilla namiesto Rap Špeciál a Bolero instant namiesto KEN Trufa.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus 1: | 700 | g | Cesto špaldové s orechmi |
180 | g | Zela Delikates | |
140 | g | vajcia/váha po rozbití | |
Korpus 2: | 360 | g | bielka/váha po rozbití |
340 | g | cukor kryštál | |
300 | g | pšen.múka polohrubá | |
120 | g | Zela Delikates | |
40 | g | kakaový prášok Arabesque | |
10 | g | kypriaci prášok | |
Náplň 1: | 270 | g | Rap Špeciál |
540 | g | voda | |
Náplň 2: | 900 | g | KEN TRUFA/parížsky krém |
Poleva: | 250 | g | Arabesque Noir 58% + stužený pokr. tuk/Cera |
ozdoby z čokolády |
Technologický postup
Cesto špaldové s orechmi, vaječnú melanž a Zela Delikates spracujeme na homogénne cesto. Vyvaľkáme na plech pokrytý pečným papierom o rozmere 30x40 cm a pečieme pri 170°C cca 15-20 min.
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh a potom pridáme múku s kakaom Arabesque a Zelu Delikates (rozpustíme).
Pripravené cesto rozdelíme na dva plechy o rozmere 30x40cm a pečieme pri 180°C cca 12 min. v závislosti od typu pece a navážky.
Kompletizácia výrobku: Na podložku uložíme špaldový plát a natrieme polovicu vyšľahanej Ken Trufa (alebo Bolero Instant: 400 g Bolero Instant, 180 g voda, 320 g ZelaDelikates). Priložíme bielkový kakaový plát a natrieme Rap špeciál (návod na obale) - alebo hotovú vanilkovú náplň Presta Vanilla. Znova priložíme bielkovým kakaovým plátom a natrieme zvyšnú Ken Trufa.
Povrch výrobku polejeme roztopenou čokoládou.
Krájame na kusy požadovanej veľkosti a hmotnosti.