Špaldovo-mrkvové muffiny z Cesta špaldového s orechmi
Špaldovo-mrkvové muffiny z Cesta špaldového s orechmi
Zdravšia verzia muffinov s obsahom strúhanej mrkvy a chutného, obľúbeného Cesta špaldového s orechmi. Pekný objem, nadýchaná štruktúra a vyvážená chuť muffinov. Dozdobené s Ken Lactea 35%.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 500 | g | Cesto špaldové s orechmi |
280 | g | vajcia/váha po rozbití | |
200 | g | rastlinný olej | |
220 | g | strúhaná mrkva | |
Dozdobenie: | 250 | g | KEN Lactea 35% nesladená/Rosette |
55 | g | Zeesan Neutral | |
55 | g | voda | |
Dekorácia: | Arabesque Noir ozdoby 50 g + Lieskovo-orieškový krokant 20 g |
Technologický postup
Suroviny na hmotu miešame za pomoci lopatky po dobu 5 minút pri stredných otáčkach - na konci dobre zapracujeme do cesta nastrúhanú mrkvu.
Dávkujeme do 12 muffin - trays ( väčších) alebo tulip formičiek.
Pečieme pri 170°C cca 40 minút.
Po vychladení dozdobíme: Zeesan Neutral zmiešame s vodou a pridáme do polovyšľahanej nesladenej smotany KEN Lactea 35% alebo Rosette. Došľaháme do požadovanej konzistencie. Dozdobíme s dekoráciami vyrobenými z Arabesque Noir 58% - pravej belgickej čokolády /alebo SMET dekoráciami z našej ponuky a posypeme chrumkavých lieskovo-orieškovým krokantom.
Dodatočné informácie
Pre 12 ks á 110 g.