Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr

Biskuit Instant - základná receptúra na korpus a pláty

Biskuit Instant Vám zabezpečí rýchle a bezpečné spracovanie piškótovej hmoty, optimálne vlastnosti upečeného korpusu s jemnou chuťou a vôňou, jemnou pórovitosťou korpusov. Zaručí Vám dlhšiu trvanlivosť výrobkov. Ideálne aj pre bábovky.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: KORPUS 1800 g Biskuit Instant
1350 g vajcia/váha po rozbití
180 g voda
Hmota: PLÁT 1500 g Biskuit Instant
1200 g vajcia/váha po rozbití
150 g voda

Technologický postup

Biskuit Instant dáva po upečení výborný senzorický vnem, korpus nie je suchý ani tvrdý na skus.

Základná receptúra je na 5-6 ks tort. korpusov alebo 2 kapsle 60x40 cm.

KORPUS: Obsah šľaháme v šľahacom stroji pri najvyšších otáčkach 6 - 10 minút. Merná hmotnosť hmoty je cca 370 g/l. Navážime do kapslí alebo foriem požadovanú navážku napr. 550 alebo 675 g a pečieme pri teplote 190-200 °C cca 25 - 30 minút v závislosti od typu pece a množstva navážky. Po cca 10 minútach otvoríme odťah. 

ROLÁDA: Obsah šľaháme v šľahacom stroji pri najvyšších otáčkach 6-10 minút. Teplota pečenia je 250 °C a doba pečenia je cca 5 - 7 minút.

Tmavé korpusy a roládu pripravíte pridaním kakaového prášku a práškového cukru. 

Biskuit Instant - základná receptúra na korpus a pláty