Biskuit Instant - základná receptúra na korpus a pláty
Biskuit Instant - základná receptúra na korpus a pláty
Biskuit Instant Vám zabezpečí rýchle a bezpečné spracovanie piškótovej hmoty, optimálne vlastnosti upečeného korpusu s jemnou chuťou a vôňou, jemnou pórovitosťou korpusov. Zaručí Vám dlhšiu trvanlivosť výrobkov. Ideálne aj pre bábovky.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: KORPUS | 1800 | g | Biskuit Instant |
1350 | g | vajcia/váha po rozbití | |
180 | g | voda | |
Hmota: PLÁT | 1500 | g | Biskuit Instant |
1200 | g | vajcia/váha po rozbití | |
150 | g | voda |
Technologický postup
Biskuit Instant dáva po upečení výborný senzorický vnem, korpus nie je suchý ani tvrdý na skus.
Základná receptúra je na 5-6 ks tort. korpusov alebo 2 kapsle 60x40 cm.
KORPUS: Obsah šľaháme v šľahacom stroji pri najvyšších otáčkach 6 - 10 minút. Merná hmotnosť hmoty je cca 370 g/l. Navážime do kapslí alebo foriem požadovanú navážku napr. 550 alebo 675 g a pečieme pri teplote 190-200 °C cca 25 - 30 minút v závislosti od typu pece a množstva navážky. Po cca 10 minútach otvoríme odťah.
ROLÁDA: Obsah šľaháme v šľahacom stroji pri najvyšších otáčkach 6-10 minút. Teplota pečenia je 250 °C a doba pečenia je cca 5 - 7 minút.
Tmavé korpusy a roládu pripravíte pridaním kakaového prášku a práškového cukru.