Citrónové nanuky s kardamónom
Citrónové nanuky s kardamónom
Pečené nanuky na paličke z piškótového korpusu, plnené s Fruitful Citrónový krém so štipkou mletého kardamónu a poliate cukrárskou polevou -jemne dozdobenou bielou čokoládou.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
100 | g | Biskuit Instant | |
Hmota: | 40 | g | vajcia/váha po rozbití |
5 | g | voda | |
Náplň 1: | 150 | g | Fruitful Citrónový krém |
30 | g | voda | |
Náplň 2: | 120 | g | KEN Nata/Ken Presto/Rosette |
1 | g | mletý kardamón | |
60 | g | Zeesan Jogurt | |
120 | g | voda | |
Dozdobenie: | 300 | g | Arabesque Noir 58% - pravá belgická čokoláda |
60 | g | Arabesque Blanc 29% - pravá belgická čokoláda |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus šľaháme v mixéri 5 minút pri najvyššej rýchlosti. Zmes rozotrieme na plech s papierom na pečenie a pečieme 11min. pri teplote 175°C.
Fruitful Citrónový krém si zmiešame dokopy s prevarenou vodou a dobre premiešame, kým sa hmoty nespoja. Rozotrieme na silikónovú podložku hrubšiu vrstvu a necháme zamraziť v mrazáku. Po vymrazení vykrajujeme obdĺžniky. Z korpusu tiež vykrojíme obdĺžniky. Ken Nata/Presto alebo Rosette si vyšľaháme do jogurtovej konzistencie, prilejeme Zeesan Jogurt zmiešaný s vodou a kardamónom a došľaháme do požadovanej konzistencie.
Skladanie nanuku:
Na spodok formy si nastriekame trochu krému, priložíme citrónový zamrznutý lát. Vložíme do formy paličku. Nastriekame opäť trochu krému a priložíme plát korpusu. Nakoniec doplníme formu až po povrch krémom. Nanuky necháme dôkladne vymraziť. Po zamrznutí opatrne vyberáme z foriem a polievame roztopenou tmavou čokoládou. Dekorujeme hand made ozdobami z Arabesque Blanc alebo inými dekoráciami.
Dodatočné informácie
pre 6 ks á 95 g.