Dunajské vlny
Dunajské vlny
Tento zákusok je určite klasikou nielen počas letného obdobia. Nesmie chýbať na žiadnej záhradnej párty, grilovačke ako klasický šťavnatý zákusok. Plnosť šťavnatých višní zaručí Frutiful Višňa a cesto ako od babičky získate použitím Jung Basis Rühr. Proste neodolateľné a navyše skvele dozdobené so smotanou a velvet sprejom posunie túto klasiku na vyššiu úroveň.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Receptúra: | |||
Hmota: | 500 | g | Jung Basis Rühr |
270 | g | vajcia/váha po rozbití | |
235 | g | rastlinný olej | |
Náplň 1: | 950 | g | Fruitful Višňa |
Náplň 2: | 1000 | g | Ken Presto/Rosette |
Pomôcky na dozdobenie: | Velvet sprej biely a ružový |
Technologický postup
Jung Basis Rühr miešame v mixéri lopatkou s vaječnou melanžou a olejom 5 minút. Cesto natrieme na papier na pečenie na plech s rozmerom 60 x 40cm a založíme "obruč". (alebo 2 plechy 30x40 cm).
Cesto Čokoládové miešame v mixéri lopatkou s vaječnou melanžou a olejom 5 minút. Natrieme ho na vrstvu bieleho cesta, nemusíme úplne presne, ale napr. vytvoríme tzv. mramorový efekt.
Fruitful Višňa si rovnomerne rozmiestnime na cestá ešte pred pečením.
Pečieme všetko spolu pri 180 °C, približne 30 minút a následne dopekáme pri 150 °C ešte 10 minút v závislosti od typu pece.
Po vychladení vyšľaháme Ken Presto alebo Rosette do tuha a natrieme na celý povrch koláča, ktorý ostáva v obruči.
Na povrchu urobíme ozdobnou zúbkovanou cukrárskou kartou vlnky. Po zatuhnutí striekame povrch bielym Velvet sprejom a následne ružovým. Vhodne dozdobíme.
Dodatočné informácie
pre 48 ks á 60 g.