Kakaový koláč s višňami
Kakaový koláč s višňami
Čas strávený s rodinou je nielen v tejto dobe naozaj dôležitý. Spomienky na detstvo prenesené pomocou chutného koláča ako od mamičky do dnešnej doby - to je naozaj retro chutná spomienka. Nielen pre cukrárov, ale aj pre pekárov a domácich kutilov ponúkame tieto skvelé receptúry s Jung Basis Rühr - trenou hmotou od Zeelandie pre vytvorenie jednoduchých ale pritom efektne vyzerajúcich koláčov vo formičke alebo na plechu.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 1250 | g | Jung Basis Rühr |
730 | g | vajcia/váha po rozbití | |
630 | g | rastlinný olej | |
130 | g | Kakaový prášok Arabesque | |
260 | g | voda | |
Náplň: | 1000 | g | Fruitful Višňa |
Dozdobenie: | 100 | g | Arabesque Blanc -biela 29% |
Technologický postup
Kakaový prášok zmiešame s vodou a pridáme ostatné suroviny na hmotu. Všetko vymiešame za pooci lopatky pri 2. rýchlostnom stupni šľahacieho stroja počas cca 4 minút.
Hmotu dávkujeme do papierových formičiek. Fruitful Višňa dávkujeme rovnomerne na povrch hmoty.
Pečieme pri 170-180°C cca 35-40 minút v závislosti od typu pece.
Bielu čokoládu si rozohrejeme vo vodnom kúpeli a dozdobíme pomocou drezírovacieho vrecka povrch upečených koláčov.
Dodatočné informácie
Receptúra pre 10 formičiek s koláčom o rozmere 170 x 35 x 110 mm.