Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr

Klasika s pravým marcipánom - Marcipánové zemiaky

Chutné marcipánové zemiaky potešia ako klasikov, tak aj mladšiu generáciu, nakoľko na ich výrobu je použitý pravý 1:3 ( 25 % podiel mandlí) Marcipán zo Zeelandie.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 300 g Jung Basis Rühr
170 g vajcia/váha po rozbití
145 g rastlinný olej
Náplň 1: 85 g Zela Delikates/Zeelback - maslo/margarín
65 g Bolero Instant
30 g voda
Obalenie zemiakov: 900 g MARO originál marcipán
Dozdobenie: 60 g kakao cukrárske Arabesque

Technologický postup

Jung Basis Rühr, celé vajcia a olej miešame pri pomalom chode stoja cca 5 min. Vymiešané cesto dávkujeme do polguľových formičiek vystriekaných s Carlex Spray.

Pečieme cca 20min. pri 180°C v závislosti od typu pece.

Príprava krému: Bolero Instant zmiešame s vodou a necháme postáť. Potom vyšľaháme so Zela Delikates do hladkého krému.

Do upečených guličiek urobíme dierku (vareškou, prstom) a naplníme pripraveným krémom.

Marcipán rozvaľkáme na hrúbku cca 2mm a narežeme na štvorce o rozmere 9x9cm (môžeme jemne navlhčiť). Každú guličku obalíme do marcipánového štvorca. Takto pripravené guličky obalíme v kvalitnom Arabesque kakau.

TIP: Ak nemáme vhodné formičky cesto striekame na plech s papierom na pečenie do tvaru buflerov-budú však menej klenuté!

  

  

 

 

Klasika s pravým marcipánom - Marcipánové zemiaky