Klasika s pravým marcipánom - Marcipánové zemiaky
Klasika s pravým marcipánom - Marcipánové zemiaky
Chutné marcipánové zemiaky potešia ako klasikov, tak aj mladšiu generáciu, nakoľko na ich výrobu je použitý pravý 1:3 ( 25 % podiel mandlí) Marcipán zo Zeelandie.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 300 | g | Jung Basis Rühr |
170 | g | vajcia/váha po rozbití | |
145 | g | rastlinný olej | |
Náplň 1: | 85 | g | Zela Delikates/Zeelback - maslo/margarín |
65 | g | Bolero Instant | |
30 | g | voda | |
Obalenie zemiakov: | 900 | g | MARO originál marcipán |
Dozdobenie: | 60 | g | kakao cukrárske Arabesque |
Technologický postup
Jung Basis Rühr, celé vajcia a olej miešame pri pomalom chode stoja cca 5 min. Vymiešané cesto dávkujeme do polguľových formičiek vystriekaných s Carlex Spray.
Pečieme cca 20min. pri 180°C v závislosti od typu pece.
Príprava krému: Bolero Instant zmiešame s vodou a necháme postáť. Potom vyšľaháme so Zela Delikates do hladkého krému.
Do upečených guličiek urobíme dierku (vareškou, prstom) a naplníme pripraveným krémom.
Marcipán rozvaľkáme na hrúbku cca 2mm a narežeme na štvorce o rozmere 9x9cm (môžeme jemne navlhčiť). Každú guličku obalíme do marcipánového štvorca. Takto pripravené guličky obalíme v kvalitnom Arabesque kakau.
TIP: Ak nemáme vhodné formičky cesto striekame na plech s papierom na pečenie do tvaru buflerov-budú však menej klenuté!