Marcipánové šálky
Marcipánové šálky
Efektné marcipánové šálky jednoduché na prípravu, vhodné na akcie, raňajky so zákazníkmi, svadby a pod.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 75 | g | Jung Basis Rühr |
40 | g | vajcia/váha po rozbití | |
38 | g | rastlinný olej | |
Náplň 1: | 85 | g | Zela Delikates |
65 | g | Bolero instant | |
30 | g | voda | |
Náplň 2: | 400 | g | MARO originál marcipán |
Dozdobenie: | 400 | g | Arabesque Noir 58% |
20 | g | Arabesque Blanc - biela 29% |
Technologický postup
Zo surovín na korpus vymiešame lopatkou pri pomalom chode stroja cesto. Vymiešané cesto dávkujeme pomocou drezírovacieho vrecka na plech vystlaný papierom do tvaru piškótiek. Pečieme pri 180°C cca 15.min. v závislosti od typu pece.
Marcipán vyvaľkáme na hrúbku cca 2,5mm a narežeme na pásy o rozmere cca 3x12cm. Konce pásov navlhčíme vodou a omotáme okolo okrúhlej vykrajovačky a navlhčené konce pritlačíme k sebe-vznikne nám tak šálka.
Bolero Instant zmiešame s vodou, necháme postáť a potom vyšľaháme so Zelou Delikates do hladkého krému.
Do pripravených marcipánových šálok vložíme na spodok upečenú piškótku, nastriekame krém a necháme stuhnúť.
Po stuhnutí zalejeme tmavou čokoládou a ľubovoľne dozdobíme so s bielou čokoládou.
TIP: marcipán môžeme zafarbiť potravinárskymi farbami, otlačiť štrukturálnu fóliu a pod. Piškótky môžeme nahradiť vykrojenými kolieskami z plátu.