Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr

Marcipánové šálky

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 75 g Jung Basis Rühr
40 g vajcia/váha po rozbití
38 g rastlinný olej
Náplň 1: 85 g Zela Delikates
65 g Bolero instant
30 g voda
Náplň 2: 400 g MARO originál marcipán
Dozdobenie: 400 g Arabesque Noir 58%
20 g Arabesque Blanc - biela 29%

Technologický postup

Zo surovín na korpus vymiešame lopatkou pri pomalom chode stroja cesto. Vymiešané cesto dávkujeme pomocou drezírovacieho vrecka na plech vystlaný papierom do tvaru piškótiek. Pečieme pri 180°C cca 15.min. v závislosti od typu pece.

Marcipán vyvaľkáme na hrúbku cca 2,5mm a narežeme na pásy o rozmere cca 3x12cm. Konce pásov navlhčíme vodou a omotáme okolo okrúhlej vykrajovačky a navlhčené konce pritlačíme k sebe-vznikne nám tak šálka.

Bolero Instant zmiešame s vodou, necháme postáť a potom vyšľaháme so Zelou Delikates do hladkého krému.

Do pripravených marcipánových šálok vložíme na spodok upečenú piškótku, nastriekame krém a necháme stuhnúť.

Po stuhnutí zalejeme tmavou čokoládou a ľubovoľne dozdobíme so  s bielou čokoládou.

TIP: marcipán môžeme zafarbiť potravinárskymi farbami, otlačiť štrukturálnu fóliu a pod. Piškótky môžeme nahradiť vykrojenými kolieskami z plátu.

  

Marcipánové šálky