Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr

Karamelové dobošky

Ikonický zákusok chutne a inak. Dobošové rezy s typickou kakaovou chuťou sú výrazne tradičné, ale možno pre niekoho málo sladké, a niektorým zákazníkom už dnes v tejto podobe nemusia chutiť. Prepojením kakaa a karamelu dostaneme vyváženú kombináciu a atraktívnejší vzhľad. Krémovú konzistenciu náplne dosiahnete vďaka skvelej Zela Delikates v spojení s Prestou Cream alebo Satinou Toffee.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 650 g Piškóta 100 svetlá
500 g Tekutá vaječná melanž
70 g voda
Náplň 1: 900 g Zela Delikates
660 g Satina Toffee
200 g práškový cukor
Náplň 2: 720 g Zela Delikates
400 g Presta Cream
110 g kakaový prášok
160 g práškový cukor
Dozdobenie: 200 g Satina Toffee
100 g Satina biela
50 g rastlinný olej
Dekorácia: 20 g Lieskovo-orieškový krokant

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus šľaháme spolu v šľahači pri najvyššej rýchlosti 5 minút. Hmotu rozotrieme na 4ks plátov na plechy pokryté s papierom na pečenie. Pečieme ich pri teplote 190°C približne 7 minút v závislosti od typu pece. Vyšľaháme si náplň 1: Zela Delikates izbovej teploty šľaháme do spenenia s práškovým cukrom. Primiešame už len ručne roztopenú Satinu Toffee. Krém si rozdelíme na 2x. Hneď na to si vyšľaháme druhý krém: Zelu Delikates šľaháme s práškovým cukrom do penista. Pridáme Presta Cream a šľaháme ďalej, kým sa hmota úplne neprepojí. Na záver ručne primiešame preosiatý kakaový prášok. Túto druhú náplň si tiež rozdelíme na 2x. Náplne striedavo plníme pomedzi pláty. Trochu krému si ponecháme na zatretie povrchu. Na polevu si roztopíme Satinu Toffee, Satinu bielu a zriedime ich olejom. Polevy dobre spolu premiešame a nalejeme na povrch dobošiek. Môžeme dozdobiť perleťovými malými guličkami.

Dodatočné informácie

pre 60 ks á 45 g.

Karamelové dobošky