Klasické punčové rezy s Piškótovu 100 svetlou
Klasické punčové rezy s Piškótovu 100 svetlou
Chutné a klasické punčové rezy.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 1 250 | g | Piškóta 100 svetlá |
720 | g | vajcia/váha po rozbití | |
240 | g | voda | |
Náplň: ROZVAR | 750 | g | voda |
315 | g | cukor kryštál | |
20 | g | citrónová aróma | |
20 | g | punčová aróma | |
Náplň 2: na potretie | 330 | g | Frutafill lesné ovocie |
Dozdobenie: | 300 | g | Arabesque Blanc 29% |
120 | g | Ken Presto | |
140 | g | Brusnice v géli |
Technologický postup
Piškótu, vajcia a vodušľaháme v šľahači pri najvyšších otáčkach 5 minút. Z tejto hmoty odoberieme 2x500g hmoty, ktoré rozotierame na 2 pláty na papier na pečenie o veľkosti 60x40cm.
Zvyšné vyšľahané cesto si zafarbíme na ružovo a naplníme do "kapslí". Pláty pečieme pri teplote 180°C približne 20 min. v závislosti od typu pece a "kapsľu" pečieme pri teplote 180°C približne 35 min. Medzitým si uvaríme punčový rozvar zmiešaním všetkých surovín na náplň dokopy a necháme ho prejsť varom. Koláč skladáme do "obruče". Na spodok dáme tenký biely plát potretý Frutafill lesným ovocím. Trochu ho polejeme cukrovým rozvarom.
Prikryjeme ho ružovým hrubým korpusom, ktorý natrieme tiež Frutafill lesným ovocím a polejeme dostatočne s rozvarom.
Na povrch uložíme posledný tenký biely piškótový plát, ktorý prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme.
Povrch polejeme roztopenou čokoládou zmiešanou s Ken Prestom a Brusnicami v géli.
Dodatočné informácie
Pre 60 ks rezov á 50 g.