Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr

Klasické punčové rezy s Piškótovu 100 svetlou

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 1 250 g Piškóta 100 svetlá
720 g vajcia/váha po rozbití
240 g voda
Náplň: ROZVAR 750 g voda
315 g cukor kryštál
20 g citrónová aróma
20 g punčová aróma
Náplň 2: na potretie 330 g Frutafill lesné ovocie
Dozdobenie: 300 g Arabesque Blanc 29%
120 g Ken Presto
140 g Brusnice v géli

Technologický postup

Piškótu, vajcia a vodušľaháme v šľahači pri najvyšších otáčkach 5 minút. Z tejto hmoty odoberieme 2x500g hmoty, ktoré rozotierame na 2 pláty na papier na pečenie o veľkosti 60x40cm.

Zvyšné vyšľahané cesto si zafarbíme na ružovo a naplníme do "kapslí". Pláty pečieme pri teplote 180°C približne 20 min. v závislosti od typu pece a "kapsľu" pečieme pri teplote 180°C približne 35 min. Medzitým si uvaríme punčový rozvar zmiešaním všetkých surovín na náplň dokopy a necháme ho prejsť varom. Koláč skladáme do "obruče". Na spodok dáme tenký biely plát potretý Frutafill lesným ovocím. Trochu ho polejeme cukrovým rozvarom.

Prikryjeme ho ružovým hrubým korpusom, ktorý natrieme tiež Frutafill lesným ovocím a polejeme dostatočne s rozvarom.

Na povrch uložíme posledný tenký biely piškótový plát, ktorý prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme.

Povrch polejeme roztopenou čokoládou zmiešanou s Ken Prestom a Brusnicami v géli.

Dodatočné informácie

Pre 60 ks rezov á 50 g.

Klasické punčové rezy s Piškótovu 100 svetlou