Punčovo-pomarančové rezy
Punčovo-pomarančové rezy
Chuť, vôňa aj vzhľad 100% lákavý. Skvelé, šťavnaté punčové rezy s jedinečnou citrusovou chuťou rozvaru a dokonca s menším obsahom cukru. Chutné zloženie vďaka použitým ovocným náplniam do rozvaru - Fruitful Citrónový krém a Pomaranč. Namiesto džemu skvele doplnená chuť s Fruitful Pomaranč. Jedinečný vzhľad a farba fondánu, ktorá ešte viac zatraktívni tento skvelý zákusok.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 1200 | g | Piškóta 100 svetlá |
700 | g | vajcia/váha po rozbití | |
250 | g | voda | |
3 | g | červené potravinárske farbivo | |
Náplň 1: rozvar | 1000 | g | Voda |
420 | g | kryštálový cukor | |
300 | g | Fruitful Pomaranč | |
200 | g | Fruitful Citrónový krém | |
20 | g | punčová aróma | |
Náplň 2: | 450 | g | Fruitful Pomaranč |
Dozdobenie: | 500 | g | fondant |
3 | g | pomarančové potravinárske farbivo |
Technologický postup
Piškótu 100 svetlú, vodu a vaječnú melanž si šľaháme v šľahači pri najvyšších otáčkach 5 minút. Z tejto hmoty odoberieme 2x500 g hmoty ktoré rozotierame na 2x pláty na papier na pečenie o veľkosti 60x40 cm. Ostatok vyšľahaného cesta si zafarbíme na červeno a naplníme do "kapslí". Pláty pečieme pri teplote 190°C približne 15 minút v závislosti od typu pece a "kapslí" tie pečieme pri teplote 175°C približne 30 minút. Medzitým si uvaríme punčový rozvar zmiešaním všetkých surovín dokopy a necháme ho prejsť varom. Fruitful Pomarančom natrieme oba pláty a aj kapsle. Skladáme do "obruče". Na spodok dáme tenký biely plát potretý Fruitful Pomarančom. Trochu ho polejeme cukrovým rozvarom. Prikryjeme ho červeným hrubým korpusom ktorý polejeme dostatočne s rozvarom. Na povrch uložíme posledný tenký biely piškótový plát ktorý prikryjeme papierom na pečenie a zaťažíme do druhého dňa. Povrch polejeme roztopeným a zafarbeným fondánom.
Dodatočné informácie
pre 60 ks á 65 g.