Základná receptúra na piškótovú tortu a pláty
Základná receptúra na piškótovú tortu a pláty
Zmes na prípravu piškótovej hmoty svetlá. Moderný spôsob prípravy piškótovej hmoty, efektívnejšia práca s hmotou, ktorá je stabilná a umožňuje prípravu väčšieho objemu hmoty naraz. Stačí pridať celé vajcia a vodu a našľahať. Dlhá trvanlivosť hotových korpusov.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Korpus: | 1000 | g | Piškóta 100 svetlá |
600 | g | vajcia/váha po rozbití | |
200 | g | voda | |
Roláda: | 1000 | g | Piškóta 100 svetlá |
750 | g | vajcia/váha po rozbití | |
100 | g | voda |
Technologický postup
Na 1 kg piškóty svetlej môžete pridať na konci šľahania olej cca 80g, piškótové cesto bude jemnejšie.
Všetky hore uvedené suroviny šľaháme v šľahacom stroji pri najvyšších otáčkach 6 - 10 minút. Teplota pečenia korpusov je 190-200°C, doba pečenia v závislosti od navážky 25-30 minút. Teplota pečenia rolád je 250°C, cca 5 - 7 minút.
Ak pridávate do svetlej piškóty kakaový prášok - pridajte zároveň také isté množstvo práškového cukru. (samotné kakao sťahuje štruktúru piškóty).