Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr Zeelandia šľahané a trené hmoty Piškóta, Biskuit a Jung Basis Rühr

Základná receptúra na piškótovú tortu a pláty

Zmes na prípravu piškótovej hmoty svetlá. Moderný spôsob prípravy piškótovej hmoty, efektívnejšia práca s hmotou, ktorá je stabilná a umožňuje prípravu väčšieho objemu hmoty naraz. Stačí pridať celé vajcia a vodu a našľahať. Dlhá trvanlivosť hotových korpusov.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Korpus: 1000 g Piškóta 100 svetlá
600 g vajcia/váha po rozbití
200 g voda
Roláda: 1000 g Piškóta 100 svetlá
750 g vajcia/váha po rozbití
100 g voda

Technologický postup

Na 1 kg piškóty svetlej môžete pridať na konci šľahania olej cca 80g, piškótové cesto bude jemnejšie.

Všetky hore uvedené suroviny šľaháme v šľahacom stroji pri najvyšších otáčkach 6 - 10 minút. Teplota pečenia korpusov je 190-200°C, doba pečenia v závislosti od navážky 25-30 minút. Teplota pečenia rolád je 250°C, cca 5 - 7 minút. 

Ak pridávate do svetlej piškóty kakaový prášok - pridajte zároveň také isté množstvo práškového cukru. (samotné kakao sťahuje štruktúru piškóty).

Základná receptúra na piškótovú tortu a pláty