Čokoládovo-pomarančové rezy
Čokoládovo-pomarančové rezy
Hra chutí Spojenie tých najlepších ingrediencií: Cesto čokoládové so skvelou kombináciou chutí v náplní - prepojením karamelu a jemnej pomarančovej náplne Fruitful. Dozdobené kvalitnou ganážou.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 750 | g | Cesto čokoládové |
450 | g | Tek. vaječná melanž/vajcia | |
375 | g | rastlinný olej | |
Náplň 1: | 750 | g | uvarený karamel |
375 | g | Rosette | |
8 | g | Compound Caramel | |
180 | g | Zeesan Neutral | |
180 | g | Rosette | |
480 | g | Fruitful Pomaranč | |
200 | g | Mifi karamelová | |
Náplň 2: karamel | 320 | g | kryštálový cukor |
200 | g | Zela Delikates | |
240 | g | KEN Lactea 35 % | |
Dozdobenie: | 170 | g | Arabesque Noir 58 % |
170 | g | KEN Lactea 35 % | |
čerstvé pomaranče | |||
Technologický postup
Deň vopred si uvaríme karamel. Cukor pomaly rozpustíme na sporáku v hrnci s hrubým dnom. Všetok cukor musí byť úplne tekutý.
Následne pridáme margarín, ktorý premiešame s rozpusteným cukrom. Chvíľu povaríme a na záver prilejeme teplú smotanu. Premiešame do spojenia a necháme vychladnúť. Vychladený karamel odložíme do chladničky, kde nám vydrží aj niekoľko dní.
Korpus: Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri pomalej rýchlosti. Rozdelíme na tri plechy 30 x 40 cm. Pečieme pri 170 °C – 180°C cca 12 minút.
Náplň 1: Smotanu Rosette (375 g) spolu s uvareným a vychladeným karamelom vyšľaháme na 80 %. Na zvýraznenie karamelovej chuti pridáme dochucovaciu karamelovú pastu Compound Caramel. Smotanu zmiešame spolu so Zeesan Neutral a pridáme do vyšľahanej hmoty. Došľaháme na požadovanú hustotu.
Skladanie torty: Pláty postupne vrstvíme. Na prvý plát nanesieme v rovnomernej vrstve 240 g Fruitful Pomaranč, 500 g pripraveného krému a pomocou cukrárskeho vrecka na krém nanesieme pásiky MIFI karamelovej pasty (100 g).
Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Na tretí plát nanesieme zvyšný krém a po zatuhnutí zalejeme pripravenou ganážou. Dozdobíme čerstvým pomarančom.
Ganáž: Čokoládu Arabesque Noir 58 % zalejeme horúcou smotanou KEN Lactea 35 % a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
Dodatočné informácie
pre plech 30 x 40 cm