Receptúry Receptúry

Čokoládovo-pomarančové rezy

Hra chutí Spojenie tých najlepších ingrediencií: Cesto čokoládové so skvelou kombináciou chutí v náplní - prepojením karamelu a jemnej pomarančovej náplne Fruitful. Dozdobené kvalitnou ganážou.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 750 g Cesto čokoládové
450 g Tek. vaječná melanž/vajcia
375 g rastlinný olej
Náplň 1: 750 g uvarený karamel
375 g Rosette
8 g Compound Caramel
180 g Zeesan Neutral
180 g Rosette
480 g Fruitful Pomaranč
200 g Mifi karamelová
Náplň 2: karamel 320 g kryštálový cukor
200 g Zela Delikates
240 g KEN Lactea 35 %
Dozdobenie: 170 g Arabesque Noir 58 %
170 g KEN Lactea 35 %
čerstvé pomaranče

Technologický postup

Deň vopred si uvaríme karamel. Cukor pomaly rozpustíme na sporáku v hrnci s hrubým dnom. Všetok cukor musí byť úplne tekutý.

Následne pridáme margarín, ktorý premiešame s rozpusteným cukrom. Chvíľu povaríme a na záver prilejeme teplú smotanu. Premiešame do spojenia a necháme vychladnúť. Vychladený karamel odložíme do chladničky, kde nám vydrží aj niekoľko dní. 

Korpus: Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri pomalej rýchlosti. Rozdelíme na tri plechy 30 x 40 cm. Pečieme pri 170 °C – 180°C cca 12 minút.

Náplň 1:  Smotanu Rosette (375 g) spolu s uvareným a vychladeným karamelom vyšľaháme na 80 %. Na zvýraznenie karamelovej chuti pridáme dochucovaciu karamelovú pastu Compound Caramel. Smotanu zmiešame spolu so Zeesan Neutral a pridáme do vyšľahanej hmoty. Došľaháme na požadovanú hustotu.

Skladanie torty: Pláty postupne vrstvíme. Na prvý plát nanesieme v rovnomernej vrstve 240 g Fruitful Pomaranč, 500 g pripraveného krému a pomocou cukrárskeho vrecka na krém nanesieme pásiky  MIFI karamelovej pasty (100 g).
Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Na tretí plát nanesieme zvyšný krém a po zatuhnutí zalejeme pripravenou ganážou. Dozdobíme čerstvým pomarančom.

Ganáž: Čokoládu Arabesque Noir 58 % zalejeme horúcou smotanou KEN Lactea 35 % a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.

Dodatočné informácie

pre plech 30 x 40 cm

Čokoládovo-pomarančové rezy 30 x 40 cm