

Gaštanová torta
Gaštanová torta
Gaštanovú tortu si viete pripraviť počas celého roka, ale táto slávnostná verzia poteší hlavne na jeseň a v zime. Veľkosťou je ideálna pre celú rodinu na víkend. Korpus v sebe spája prepojenie medovníka a perníka a je sám o sebe veľmi chutný. Potom už stačí málo - kvalitná šľahačková gaštanová náplň a dozdobenie napr. gaštanovými guličkami.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 500 | g | Cesto Medové |
500 | g | Cesto Korzenné | |
370 | g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
370 | g | rastlinný olej | |
225 | g | voda | |
Náplň: | 720 | g | KEN Presto |
1 050 | g | gaštanové pyré | |
100 | g | práškový cukor | |
Dozdobenie: gaštanové guľky | 90 | g | detské piškóty |
190 | g | gaštanové pyré | |
10 | g | práškový cukor | |
Dozdobenie: ganáž | 30 | g | Zela Delikates |
80 | g | Satina Dark | |
60 | g | KEN Presto |
Technologický postup
Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri prvej rýchlosti. Rozdelíme do dvoch okrúhlych 23 cm foriem.
Pečieme pri teplote 170 °C – 180 °C cca 50 – 55 minút. Po vychladení prekrojíme korpusy na polovicu.
Náplň: Všetky suroviny spolu vymiešame na požadovanú hustotu. Prvé tri korpusy potrieme rovnakým množstvom pripraveného krému (3 x 530 g)
a na vrchný korpus natrieme zvyšný krém.
Dozdobenie: Na ozdobu si môžeme pripraviť gaštanové guľky poliate čokoládou.
Prípadne povrch torty vieme dozdobiť nastrúhaným gaštanovým pyré a čokoládovými dekoráciami.
Gaštanové guľky: Detské piškóty si zmixujeme najemno, pridáme pyré, cukor a roztopený margarín Zela Delikates. Spojíme do kompaktnej hmoty.
Tvarujeme guľky, ktoré polejeme roztopenou ganážou pripravenej zo Satina Dark a KEN Presto.
Dodatočné informácie
torta s priemerom 23 cm
