Receptúry Receptúry

Gaštanová torta

Gaštanovú tortu si viete pripraviť počas celého roka, ale táto slávnostná verzia poteší hlavne na jeseň a v zime. Veľkosťou je ideálna pre celú rodinu na víkend. Korpus v sebe spája prepojenie medovníka a perníka a je sám o sebe veľmi chutný. Potom už stačí málo - kvalitná šľahačková gaštanová náplň a dozdobenie napr. gaštanovými guličkami.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 500 g Cesto Medové
500 g Cesto Korzenné
370 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
370 g rastlinný olej
225 g voda
Náplň: 720 g KEN Presto
1 050 g gaštanové pyré
100 g práškový cukor
Dozdobenie: gaštanové guľky 90 g detské piškóty
190 g gaštanové pyré
10 g práškový cukor
Dozdobenie: ganáž 30 g Zela Delikates
80 g Satina Dark
60 g KEN Presto

Technologický postup

Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri prvej rýchlosti. Rozdelíme do dvoch okrúhlych 23 cm foriem.

Pečieme pri teplote 170 °C – 180 °C cca 50 – 55 minút. Po vychladení prekrojíme korpusy na polovicu. 

Náplň: Všetky suroviny spolu vymiešame na požadovanú hustotu. Prvé tri korpusy potrieme rovnakým množstvom pripraveného krému (3 x 530 g)                                        

a na vrchný korpus natrieme zvyšný krém. 

Dozdobenie: Na ozdobu si môžeme pripraviť gaštanové guľky poliate čokoládou.

Prípadne povrch torty vieme dozdobiť nastrúhaným gaštanovým pyré a čokoládovými dekoráciami. 

Gaštanové guľky: Detské piškóty si zmixujeme najemno, pridáme pyré, cukor a roztopený margarín Zela Delikates. Spojíme do kompaktnej hmoty.

Tvarujeme guľky, ktoré polejeme roztopenou ganážou pripravenej zo Satina Dark a KEN Presto.


                                                               

Dodatočné informácie

torta s priemerom 23 cm

Gaštanová torta á 23 cm