Karamelový rez s tvarohom a jahodami
Karamelový rez s tvarohom a jahodami
Svieža súhra chutí karamelu, jahôd a tvarohu Spojenie tých najlepších ingrediencií: karamelovej trenej hmoty s jemnou tvarohovou náplňou Zeelandia. Sviežo naplnené s jahodovým Frutafillom a efektne dozdobené s čerstvými jahodami a bylinkami.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 600 | g | Cesto Karamelové |
150 | g | rastlinný olej | |
150 | g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
150 | g | voda | |
Náplň 1: | 800 | g | Tvarohová náplň Štandard |
450 | g | kyslá smotana | |
750 | g | KEN Presto | |
300 | g | Zeesan Tvaroh | |
300 | g | voda | |
100 | g | práškový cukor | |
Náplň 2: | 300 | g | Frutafill Jahoda |
Dozdobenie: | karamelové cookies, jahody, mikrobylinky | ||
Karamelové cookies: | 1 000 | g | Cesto Karamelové |
220 | g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
280 | g | Zela Delikates |
Technologický postup
Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri prvej rýchlosti. Rovnomerne rozdelíme na dva plechy 30 x 40 cm a pečieme pri teplote 170 °C – 180 °C cca 14 minút.
Náplň: Ken Presto, tvaroh, kyslú smotanu a cukor vyšľaháme na 80 %. Zeesan vymiešame s vodou a pridáme do vyšľahanej hmoty. Došľaháme na požadovanú hustotu.
Na prvý plát navrstvíme 850 g pripravenej náplne. Prikryjeme druhým plátom, na ktorý rozotrieme jahodový Frutafill a zvyšok pripraveného krému.
Na dozdobenie si môžeme upiecť karamelové cookies, ktorých časť po vychladení rozmixujeme a posypeme nimi povrch pripraveného rezu.
Dozdobíme jahodami, bylinkami alebo inou ozdobou podľa vlastnej fantázie.
Karamelové cookies: Suroviny na cookies miešame 8 minút pri 1. rýchlosti.
Pečenie pri 160 °C 12 – 15 minút.
Dodatočné informácie
plechy 30 x 40 cm