Receptúry Receptúry

Karamelový rez s tvarohom a jahodami

Svieža súhra chutí karamelu, jahôd a tvarohu Spojenie tých najlepších ingrediencií: karamelovej trenej hmoty s jemnou tvarohovou náplňou Zeelandia. Sviežo naplnené s jahodovým Frutafillom a efektne dozdobené s čerstvými jahodami a bylinkami.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 600 g Cesto Karamelové
150 g rastlinný olej
150 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
150 g voda
Náplň 1: 800 g Tvarohová náplň Štandard
450 g kyslá smotana
750 g KEN Presto
300 g Zeesan Tvaroh
300 g voda
100 g práškový cukor
Náplň 2: 300 g Frutafill Jahoda
Dozdobenie: karamelové cookies, jahody, mikrobylinky
Karamelové cookies: 1 000 g Cesto Karamelové
220 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
280 g Zela Delikates

Technologický postup

Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri prvej rýchlosti. Rovnomerne rozdelíme na dva plechy 30 x 40 cm a pečieme pri teplote 170 °C – 180 °C cca 14 minút. 

Náplň: Ken Presto, tvaroh, kyslú smotanu a cukor vyšľaháme na 80 %. Zeesan vymiešame s vodou a pridáme do vyšľahanej hmoty. Došľaháme na požadovanú hustotu. 

Na prvý plát navrstvíme 850 g pripravenej náplne. Prikryjeme druhým plátom, na ktorý rozotrieme jahodový Frutafill a zvyšok pripraveného krému.  

Na dozdobenie si môžeme upiecť karamelové cookies, ktorých časť po vychladení rozmixujeme a posypeme nimi povrch pripraveného rezu.

Dozdobíme jahodami, bylinkami alebo inou ozdobou podľa vlastnej fantázie.

Karamelové cookies: Suroviny na cookies miešame 8 minút pri 1. rýchlosti.

Pečenie pri 160 °C 12 – 15 minút. 

Dodatočné informácie

plechy 30 x 40 cm

Karamelový rez s tvarohom a jahodami