Receptúry Receptúry

Maková kocka

Pre milovníkov maku počas celého roka, nielen na Vianoce. S ešte jemnejšou náplňou, vďaka kombinácii kvalitnej varenej makovej náplne a Cream Cheese, prepojenou s neodmysliteľnou chuťou slivkového lekváru. Perníkový korpus je zjemnený o podiel piškótovej hmoty, aby chute spolu správne ladili. Povrch kocky je dozdobený ganážou z pravej bielej čokolády Arabesque.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 450 g Cesto Korzenné ( perníkové )
450 g Piškóta 100 svetlá
450 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
270 g voda
Náplň: 1 000 g Maková varená náplň
400 g Cream Cheese
400 g ON Slivkový lekvár Premium s jablkami
Dozdobenie: 340 g Arabesque Blanc 29 %
170 g KEN Presto
30 g celý mak

Technologický postup

Všetky suroviny na korpus šľaháme metličkou 6 minút pri najvyššej rýchlosti. Rovnomerne rozdelíme na štyri plechy 30 x 40 cm alebo 
na dva plechy 60 x 40 cm a pečieme pri teplote 220 °C cca 7 minút.

Náplň: Všetky suroviny na náplň zmiešame do kompaktnej hmoty a navrstvíme na tri pláty. Vrchný plát už len polejeme pripravenou ganážou.

Ganáž: Bielu čokoládu Arabesque Blanc 29 % zalejeme horúcou smotanou KEN Presto. 
Miešame, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí a na záver pridáme mak.

Receptúra je vhodná pre plechy 30 x 40 cm alebo 60 x 40 cm.

Dodatočné informácie

plechy 30 x 40 cm alebo 60 x 40 cm

Maková kocka 30 x 40 cm