Receptúry Receptúry

Perníčky z Cesta Korzenného

Hneď mäkké a chutné perníčky od Zeelandie Perníčky neodmysliteľne patria k predvianočnému a vianočnému obdobiu. Tie od Zeelandie rozvoňajú Vašu prevádzku a zákazníci ani nemusia čakať, kým zmäknú. Vedia si ich hneď vychutnať, či už v klasickej podobe, so slivkovým lekvárom, na cheesecake alebo v podobe trenej hmoty naplnenej pred pečením napr. slivkovým lekvárom, vanilkovým pudingom a pod. Nezabudnite preto napiecť zákazníkom tieto perníčky v rodinnom balení aj do zásoby.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 1 000 g Cesto Korzenné ( perníkové )
300 g hladká múka T-512
250 g Zela Delikates
50 g med
200 g studená voda
5 g perníkové korenie
Dozdobenie: 120 g Tekutá vaječná melanž/vajcia

Technologický postup

Suroviny na cesto miešame lopatkou pri pomalých otáčkach do spojenia hmoty. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň cesto vyberieme a ešte za studena vyvaľkáme rovnomerne na požadovanú hrúbku na doske posypanej múkou.

Vykrajujeme rôzne tvary, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C cca 8 minút.

Po upečení ešte teplé potierame vaječnou melanžou. Perníčky budú lesklé a mäkké hneď po upečení. Skladujeme ich v uzavretej nádobe.

Takto uskladnené vám vydržia aj niekoľko týždňov. 

Dodatočné informácie

počet ks v závislosti od navážky na 1 ks 
(cca 80 – 100 ks)

Perníčky z Cesta Korzenného