Perníčky z Cesta Korzenného
Perníčky z Cesta Korzenného
Hneď mäkké a chutné perníčky od Zeelandie Perníčky neodmysliteľne patria k predvianočnému a vianočnému obdobiu. Tie od Zeelandie rozvoňajú Vašu prevádzku a zákazníci ani nemusia čakať, kým zmäknú. Vedia si ich hneď vychutnať, či už v klasickej podobe, so slivkovým lekvárom, na cheesecake alebo v podobe trenej hmoty naplnenej pred pečením napr. slivkovým lekvárom, vanilkovým pudingom a pod. Nezabudnite preto napiecť zákazníkom tieto perníčky v rodinnom balení aj do zásoby.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 1 000 | g | Cesto Korzenné ( perníkové ) |
300 | g | hladká múka T-512 | |
250 | g | Zela Delikates | |
50 | g | med | |
200 | g | studená voda | |
5 | g | perníkové korenie | |
Dozdobenie: | 120 | g | Tekutá vaječná melanž/vajcia |
Technologický postup
Suroviny na cesto miešame lopatkou pri pomalých otáčkach do spojenia hmoty. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň cesto vyberieme a ešte za studena vyvaľkáme rovnomerne na požadovanú hrúbku na doske posypanej múkou.
Vykrajujeme rôzne tvary, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri 200 °C cca 8 minút.
Po upečení ešte teplé potierame vaječnou melanžou. Perníčky budú lesklé a mäkké hneď po upečení. Skladujeme ich v uzavretej nádobe.
Takto uskladnené vám vydržia aj niekoľko týždňov.
Dodatočné informácie
počet ks v závislosti od navážky na 1 ks
(cca 80 – 100 ks)