Receptúry Receptúry

Perníkové dukáty so slivkovým lekvárom

Perníčky a perníkové dukáty s kvalitným slivkovým lekvárom Premium. Raz ich upečiete a budete ich chcieť piecť stále. Perníčky majú skvelú chuť a sú hneď mäkké. Zároveň po dobrom uskladnení dlho vydržia. Okrem toho z Cesta Korzenného (perníkového) viete pripraviť aj trenú hmotu, cookies a pod.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 1 000 g Cesto Korzenné ( perníkové )
300 g hladká múka T-512
250 g Zela Delikates
50 g med
200 g studená voda
5 g perníkové korenie
Náplň: 500 g ON Slivkový lekvár Premium s jablkami
Dozdobenie: 120 g Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Suroviny na cesto miešame lopatkou pri pomalých otáčkach do spojenia hmoty. Zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň cesto vyberieme a ešte za studena vyvaľkáme rovnomerne na požadovanú hrúbku na doske posypanej múkou.

Vykrajujeme rôzne tvary, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Uprostred perníkov urobíme malú priehlbinu a za pomoci cukrárskeho vrecka nanesieme na perníčky slivkový lekvár, na ktorý položíme orech.

Pečieme pri 200 °C cca 10 – 12 minút. Po upečení ešte teplé potierame vaječnou melanžou.

Perníčky budú lesklé a mäkké hneď po upečení. Skladujeme ich v uzavretej nádobe. Takto uskladnené vám vydržia aj niekoľko týždňov.

Dodatočné informácie

počet ks v závislosti od navážky na 1 ks 
(cca 80 – 100 ks)

Perníkové dukáty so slivkovým lekvárom