Receptúry Receptúry

Perníkový cheesecake

Jedinečný perníkový cheesecake, ktorý poteší milovníkov pravej vianočnej chute. Základ aj dozdobenie tvoria skvelé perníčky Zeelandia, pričom náplň v sebe spája klasickú chuť cheesecake so Zeelandia tvarohovou náplňou. Druhá vrstva ľahkej smotanovej náplne ozvláštni celý cheesecake.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 250 g upečené perníčky Zeelandia
70 g Zela Delikates
Náplň 1: 500 g Mascarpone
180 g kyslá smotana
400 g Tvarohová náplň Štandard
150 g kryštálový cukor
150 g Tekutá vaječná melanž/vajcia
15 g Rap Special
5 g perníkové korenie
70 g upečené perníčky Zeelandia
Náplň 2: 350 g Mascarpone
50 g kyslá smotana
50 g práškový cukor
Dozdobenie: perníčky Zeelandia*

Technologický postup

Upečené perníky si rozmixujeme, zmiešame s roztopeným margarínom a natlačíme rovnomerne na dno formy.
Dáme zapiecť na 10 minút na 150 °C. Medzitým si pripravíme náplň. 

Náplň 1: Všetky suroviny okrem melanže a perníkov šľaháme metličkou na pomalých otáčkach. Postupne za stáleho miešania prilievame melanž. Hotovú náplň nalejeme na predpečený korpus a do náplne pridáme na malé kúsky nalámané perníky.
Pečieme pri teplote 130 °C cca 1 h 30 minút.                                                                                                                                        

Náplň 2: Na vychladený cheesecake nanesieme druhú náplň, ktorú si pripravíme vymiešaním mascarpone, cukru a kyslej smotany. Dozdobíme malými perníčkami. 

Verzia pre dospelých môže v základnom kréme obsahovať Baileys.

Poznámka: receptúru na perníčky Zeelandia* z Cesta Korzenného (perníkového) nájdete 
v samostatnej receptúre na ďalších stranách katalógu.

Dodatočné informácie

priemer cheesecake je 24 cm

receptúru na perníčky Zeelandia* z Cesta Korzenného (perníkového) nájdete v samostatnej receptúre v rovnakej zložke.

Perníkový cheesecake 24 cm