

Perníkový cheesecake
Perníkový cheesecake
Jedinečný perníkový cheesecake, ktorý poteší milovníkov pravej vianočnej chute. Základ aj dozdobenie tvoria skvelé perníčky Zeelandia, pričom náplň v sebe spája klasickú chuť cheesecake so Zeelandia tvarohovou náplňou. Druhá vrstva ľahkej smotanovej náplne ozvláštni celý cheesecake.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 250 | g | upečené perníčky Zeelandia |
70 | g | Zela Delikates | |
Náplň 1: | 500 | g | Mascarpone |
180 | g | kyslá smotana | |
400 | g | Tvarohová náplň Štandard | |
150 | g | kryštálový cukor | |
150 | g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
15 | g | Rap Special | |
5 | g | perníkové korenie | |
70 | g | upečené perníčky Zeelandia | |
Náplň 2: | 350 | g | Mascarpone |
50 | g | kyslá smotana | |
50 | g | práškový cukor | |
Dozdobenie: | perníčky Zeelandia* |
Technologický postup
Upečené perníky si rozmixujeme, zmiešame s roztopeným margarínom a natlačíme rovnomerne na dno formy.
Dáme zapiecť na 10 minút na 150 °C. Medzitým si pripravíme náplň.
Náplň 1: Všetky suroviny okrem melanže a perníkov šľaháme metličkou na pomalých otáčkach. Postupne za stáleho miešania prilievame melanž. Hotovú náplň nalejeme na predpečený korpus a do náplne pridáme na malé kúsky nalámané perníky.
Pečieme pri teplote 130 °C cca 1 h 30 minút.
Náplň 2: Na vychladený cheesecake nanesieme druhú náplň, ktorú si pripravíme vymiešaním mascarpone, cukru a kyslej smotany. Dozdobíme malými perníčkami.
Verzia pre dospelých môže v základnom kréme obsahovať Baileys.
Poznámka: receptúru na perníčky Zeelandia* z Cesta Korzenného (perníkového) nájdete
v samostatnej receptúre na ďalších stranách katalógu.
Dodatočné informácie
priemer cheesecake je 24 cm
receptúru na perníčky Zeelandia* z Cesta Korzenného (perníkového) nájdete v samostatnej receptúre v rovnakej zložke.
