Purple Velvet torta
Purple Velvet torta
Vychutnajte si jedinečnú kombináciu korpusu Velvet Purple Cake a parížskej smotany KEN Trufa. Moderné prevedenie a zároveň prekvapivo jednoduché dokončenie torty podčiarknuté krásnym dozdobením. Na stojane vynikne v každej vitríne a pri každej príležitosti. Vašim zákazníkom pripomenie neskoré leto a prechádzky lesom alebo záhradami s bohatou bobuľovitou chuťou a krásnym purpurovým korpusom na reze.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 290 | g | Velvet Purple Cake |
195 | g | Tek. vaječná melanž/vajcia | |
40 | g | rastlinný olej | |
55 | g | voda | |
Náplň 1: | 900 | g | KEN Trufa |
80 | g | uvarená káva | |
Dozdobenie: ganáž | 85 | g | Satina Dark |
70 | g | KEN Presto | |
čerstvé ovocie, mikrobylinky, sušené kvety |
Technologický postup
Suroviny na korpus šľaháme metličkou 5 minút pri strednej rýchlosti. Pečieme v 20 cm okrúhlej forme pri teplote 170 °C cca 40 minút. Po vychladení prekrojíme korpusy na polovicu.
Náplň: Parížsku smotanu KEN Trufa vyšľaháme spolu s uvarenou (vychladenou) kávou.
Trošku kávy si odložíme bokom.
Na prvý korpus pokvapkáme malé množstvo uvarenej kávy, tak aby sa nám plát nerozmočil. Navrstvíme prvú časť pripraveného krému (400 g). Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Zvyšným krémom tortu obtrieme dohladka.
Dozdobenie: Na ozdobu si pripravíme ganáž, a to tak, že cukrársku polevu Satina Dark rozpustíme v horúcej smotane KEN Presto. Tortu ozdobíme postekanou ganážou a povrch doplníme ovocím, bylinkami a sušenými kvetmi.
Dodatočné informácie
priemer torty je 20 cm