Receptúry Receptúry

Purple Velvet torta

Vychutnajte si jedinečnú kombináciu korpusu Velvet Purple Cake a parížskej smotany KEN Trufa. Moderné prevedenie a zároveň prekvapivo jednoduché dokončenie torty podčiarknuté krásnym dozdobením. Na stojane vynikne v každej vitríne a pri každej príležitosti. Vašim zákazníkom pripomenie neskoré leto a prechádzky lesom alebo záhradami s bohatou bobuľovitou chuťou a krásnym purpurovým korpusom na reze.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 290 g Velvet Purple Cake
195 g Tek. vaječná melanž/vajcia
40 g rastlinný olej
55 g voda
Náplň 1: 900 g KEN Trufa
80 g uvarená káva
Dozdobenie: ganáž 85 g Satina Dark
70 g KEN Presto
čerstvé ovocie, mikrobylinky, sušené kvety

Technologický postup

Suroviny na korpus šľaháme metličkou 5 minút pri strednej rýchlosti. Pečieme v 20 cm okrúhlej forme pri teplote 170 °C cca 40 minút. Po vychladení prekrojíme korpusy na polovicu. 

Náplň: Parížsku smotanu KEN Trufa vyšľaháme spolu s uvarenou (vychladenou) kávou. 
Trošku kávy si odložíme bokom.
Na prvý korpus pokvapkáme malé množstvo uvarenej kávy, tak aby sa nám plát nerozmočil. Navrstvíme prvú časť pripraveného krému (400 g). Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Zvyšným krémom tortu obtrieme dohladka. 

Dozdobenie: Na ozdobu si pripravíme ganáž, a to tak, že cukrársku polevu Satina Dark rozpustíme v horúcej smotane KEN Presto. Tortu ozdobíme postekanou ganážou a povrch doplníme ovocím, bylinkami a sušenými kvetmi.

Dodatočné informácie

priemer torty je 20 cm

Purple Velvet torta 20 cm