Škoricovo-jablkové profiterolky
Škoricovo-jablkové profiterolky
Jesenné chute v spojení s odpaľovanou hmotou Obľúbené profiterolky naplnené zaujímavou jesennou kombináciou chutí - krémovej jablkovej náplne a kávovo-škoricovej ganáže z bielej čokolády Arabesque. Prekvapte svojich zákazníkov skvelou a jedinečnou kombináciou chutí.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 250 | g | Jello Total |
375 | g | voda 50-60 °C | |
Náplň 1: | 400 | g | Jablkový gél so škoricou |
200 | g | Cream Cheese | |
200 | g | KEN Presto | |
40 | g | práškový cukor | |
Náplň 2 a poleva: ganáž | 600 | g | Arabesque Blanc 29 % |
400 | g | KEN Presto | |
10 | g | Compound Írska káva | |
5 | g | mletá škorica | |
Dozdobenie: | sušené jabĺčka, celá škorica |
Technologický postup
Jello Total zmiešame s vodou zohriatou na 60 °C a šľaháme 3 minúty na pomalej rýchlosti a 7 minút rýchlo. Necháme odstáť 15 minút. Cesto striekame cez cukrárske vrecko na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 230 °C cca 22 minút a následne znížime teplotu
na 200 °C a dopekáme ešte 10 minút.
Ganáž: Čokoládu Arabesque Blanc 29 % zalejeme horúcou smotanou KEN Presto, pridáme aj ostatné suroviny a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
Náplň: Smotanu, cukor a Cream Cheese spolu vyšľaháme. Jablkový gél so škoricou (časť si môžeme rozmixovať) pridáme k vyšľahanému krému. Profiterolky si odspodu naplníme najprv ganážou (každú po 20 g) a doplníme jablkovou náplňou. Vrch profiterolky namočíme do kávovo-škoricovej ganáže. Ozdobíme sušenými jabĺčkami a škoricou.
Dodatočné informácie
pre 28 ks á 85 g.