Receptúry Receptúry

Škoricovo-jablkové profiterolky 

Jesenné chute v spojení s odpaľovanou hmotou Obľúbené profiterolky naplnené zaujímavou jesennou kombináciou chutí - krémovej jablkovej náplne a kávovo-škoricovej ganáže z bielej čokolády Arabesque. Prekvapte svojich zákazníkov skvelou a jedinečnou kombináciou chutí.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 250 g Jello Total
375 g voda 50-60 °C
Náplň 1: 400 g Jablkový gél so škoricou
200 g Cream Cheese
200 g KEN Presto
40 g práškový cukor
Náplň 2 a poleva: ganáž 600 g Arabesque Blanc 29 %
400 g KEN Presto
10 g Compound Írska káva
5 g mletá škorica
Dozdobenie: sušené jabĺčka, celá škorica

Technologický postup

Jello Total zmiešame s vodou zohriatou na 60 °C a šľaháme 3 minúty na pomalej rýchlosti a 7 minút rýchlo. Necháme odstáť 15 minút. Cesto striekame cez cukrárske vrecko na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 230 °C cca 22 minút a následne znížime teplotu 
na 200 °C a dopekáme ešte 10 minút. 
Ganáž: Čokoládu Arabesque Blanc 29 % zalejeme horúcou smotanou KEN Presto, pridáme aj ostatné suroviny a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí.
Náplň: Smotanu, cukor a Cream Cheese spolu vyšľaháme. Jablkový gél so škoricou (časť si môžeme rozmixovať) pridáme k vyšľahanému krému. Profiterolky si odspodu naplníme najprv ganážou (každú po 20 g) a doplníme jablkovou náplňou. Vrch profiterolky namočíme do kávovo-škoricovej ganáže. Ozdobíme sušenými jabĺčkami a škoricou.

Dodatočné informácie

pre 28 ks á 85 g.

Jablkovo-škoricové profiterolky