Receptúry Receptúry

Špaldová kocka s orechmi

Kombinácia špaldového cesta so Zeelandia Premium slivkovým lekvárom sa perfektne hodí k jesenným posedeniam v kaviarni a cukrárni alebo ako rodinné rezy na víkend. Vaši zákazníci určite nadšene zaboria vidličku do tohto mäkučkého a chutného zákuska a vychutnajú si tak pravú chuť surovín od Zeelandie.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Hmota: 900 g Cesto špaldové s orechmi
450 g Tek. vaječná melanž/vajcia
450 g rastlinný olej
Náplň 1: 600 g ON Slivkový lekvár Premium s jablkami
100 g pomarančová šťava
50 g voda
Náplň 2: 700 g KEN Presto
700 g Tvarohová náplň Štandard
350 g Salko
10 g vanilková pasta
230 g Zeesan Neutral
230 g voda
Dozdobenie: 150 g mix mletých orechov

Technologický postup

Suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri prvej rýchlosti. Rovnomerne rozdelíme na tri plechy o rozmere 30 x 40 cm a pečieme pri teplote 170 °C – 180 °C cca 14 – 15 minút.                                                

Náplň 1: 
Slivkový lekvár s pomarančovou šťavou a vodou zohrievame a miešame do spojenia. 
Natrieme prvý plát s polovicou pripravenej náplne.

Náplň 2: 
Smotanu KEN Presto, tvarohovú náplň, Salko a vanilkovú pastu spolu vyšlaháme na 80 %, pridáme Zeesan Neutral zmiešaný s vodou.

Došlaháme na požadovanú hustotu a 900 g tejto náplne natrieme na prvý plát, ktorý už máme potretý slivkovým lekvárom.

Prikryjeme druhým plátom a postup zopakujeme. Na posledný plát navrstvíme zvyšný krém a pripravený rez posypeme mletými orechami.

Dodatočné informácie

plech 30 x 40 cm

Špaldová kocka s orechmi 30 x 40 cm