Torta Shrek
Torta Shrek
Detské torty neodmysliteľne patria ku každej oslave počas celého roka.... Urobiť zelenú tortu so Shrekom tak, aby ju deti milovali je tak trochu kumšt. Nám sa to však podarilo a všetci, ktorí ju mali možnosť ochutnať to určite potvrdia. Proste táto ovocná kombinácia je pre deti tá naj.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Hmota: | 1 070 | g | Cesto Zelený čaj |
470 | g | Tek. vaječná melanž/vajcia | |
470 | g | rastlinný olej | |
Náplň 1: | 240 | g | Darinka džem extra malina |
1 000 | g | Fruitful Malina | |
20 | g | plátková želatína | |
Náplň 2: | 1 740 | g | KEN Presto |
330 | g | Jung S-A Malina | |
330 | g | voda | |
Dozdobenie: žmolenka | 260 | g | Cesto Zelený čaj |
120 | g | Tekutá vaječná melanž/vajcia | |
120 | g | rastlinný olej | |
modelované postavičky Shrek a oslík |
Technologický postup
Všetky suroviny na korpus miešame lopatkou 5 minút pri strednej rýchlosti. Rovnomerne rozdelíme na štyri plechy 30 x 40 cm a pečieme pri teplote 170 °C – 180 °C cca 12 – 15 minút.
Náplň 1: Z ovocnej zložky Fruitful Malina a plátkovej želatíny pripravíme dve samostatné želatínové vrstvy.
Plátkovú želatínu necháme namočenú v studenej vode cca 10 minút. Fruitful Malina si zohrejeme na sporáku a následne doň vložíme vyžmýkané želatínové pláty. Premiešame, aby sa želatína rozpustila a rozdelíme do dvoch rovnakých foriem vystlaných fóliou s rozmerom 30 x 40 cm. Necháme v chladničke, prípadne mrazničke zatuchnúť.
Náplň 2: Smotanu KEN Presto vyšľaháme na 80 %, malinový stabilizátor smotany Jung S-A Malina zmiešame s vodou a pridáme k smotane. Došľaháme na požadovanú hustotu.
Skladanie torty: Na prvý plát si nanesieme 120 g Darinka džem extra malina, na neho položíme zatuhnutú želatínovú vrstvu a následne rozotrieme vyšľahaný malinový krém (650 g). Prikryjeme druhým plátom, na ktorý rozotrieme len vrstvu malinového krému (650 g). Na tretí plát znova rozotrieme 120 g Darinka džem extra malina, na neho položíme zatuhnutú želatínovú vrstvu a následne rozotrieme vyšľahaný malinový krém (650 g). Posledný plát potrieme zvyšným krémom.
Dozdobenie torty: Upečieme si ešte jeden korpus z Cesta Zelený čaj, ktorý po vychladení pomrvíme a posypeme ním povrch torty. Dozdobíme postavičkami a dekoráciami podľa vlastnej fantázie.
Náš tip: pre úsporu času viete namiesto želatínovej vrstvy použiť viac džemu extra malina alebo použiť ako náplň len Fruitful Malina.
Dodatočné informácie
forma 30 x 40 cm