Malinovo-jogurtové rezy s Jung Basis Rühr
Malinovo-jogurtové rezy s Jung Basis Rühr
Chutné a svieže malinovo - jogurtové rezy dozdobené s čerstvými malinami a Palettou/želatínou osviežia nielen počas leta. V zimnom období viete nahradiť našimi Frutafillmi - a pripraviť si tak rôzne variácie rezov - napr. s marhuľami, čučoriedkou a pod.
Mamas pie cesto (plech 60x20 cm)
300 g | Mamas pie | |
85 g | Zeel. margarín Zeelback/Zela delikates | |
25 g | voda |
Jung Basis Rühr (2xplech 60x20 cm)
500 g | Jung Basis Rühr | |
250 g | Zela delikates | |
250 g | Tekutá vaječná melanž/vajcia |
Jogurtová šľahačka:
150 g | Zeesan jogurt | |
300 g | vlažná voda | |
750 g | polovyšľahaná smotana KEN Presto/Nata |
Na potretie Mamas pie plátu
75 g | Ovocná náplň Zmeska Industry |
Na dozdobenie:
450 g | čerstvé maliny /alebo ľubovoľný Frutafill | |
300 g | Paletta Spray Neutral v prípade čerstvých malín |
Technologický postup
Mamas pie, margarín a vodu zmiešame na homogénne cesto. Rozvaľkáme do plechu 60x 20 cm a pečieme pri 180°C počas cca 7-10 minút.
Príprava trenej hmoty: Jung Basis Rühr spolu miešame s Zela delikates a vaječnou melanžou pri pomalých otáčkach počas 3-5 minút.
Dávkujeme do 2 plechov o rozmere 60x20 cm a pečieme pri cca 180-190°C cca 25 - 30 minút v závislosti od typu pece.
Príprava jogurtovej šľahačky: Zeesan zmiešame s vlažnou vodou. Túto zmes zamiešame do polovyšľahanej rastlinnej alebo živočíšnej smotany KEN PRESTO/ KEN NATA
a podľa potreby došľaháme do požadovanej tuhšej konzistencie. Hotovú ochutenú šľahačku použijeme ďalej ako náplň rezov.
Výrobky pred krájaním nechajte aspoň 1 hod. stabilizovať v chladničke.
Skompletizovanie výrobku:
Na upečený plát Mamas pie, ktorý natrieme s ovocnou náplňou položíme prvý plát z Jung Basis Rühr. Natrieme s 900 g jogurtovej šľahačky a prikryjeme s druhým plátom
z Jung Basis Rühr. Povrch natrieme zvyšnými 300 g jogurtovej šľahačky.
Na povrch rezov naukladáme čerstvé maliny a zalejeme polevovým želé.
Palettu Spray Neutral zohrejeme na max. 80°C - takto pripravenou polevou polejeme zákusok a necháme stuhnúť. Prípadne ak robíme zákusok z Frutafillom namiesto
čerstvých malín do zohriatej Paletty pridáme potrebné množstvo Frutafillu a aplikujeme na výrobok.
Palettu spray môžeme aj ľubovoľne prifarbiť alebo ochutiť ovocnou šťavou ak použijeme ovocie z kompótu.
Ak potrebujeme silnejšiu vrstvu môžeme použiť namiesto Paletty aj agar.