Malinový sen - rezy s Jung Basis-Rühr
Malinový sen - rezy s Jung Basis-Rühr
Letná variácia rezov so základom z Jung Basis Rühr, malinového gélu a ochutenej malinovej šľahačky s pravými kúskami malín.
Hmota 1 - Mamas pie plát
410 g | Mamas pie hotové cesto (300 g Mamas pie, 85 g Zela delikates, 25 g voda) |
Trená hmota:
400 g | Jung Basis-Rühr | |
250 g | rastlinný olej | |
250 g | Tekutá vaječná melanž/vajcia |
Náplň 1:
400 g | Malinový gél |
Žmolenka:
200 g | žmolenka (100 g pšeničná krupica/polohrubá múka, 40 g Zela delikates, 65 g kryštálový cukor) |
Náplň II:
125 g | Jung S-A malina (stabilizátor smotany) | |
125 g | vlažná voda | |
500 g | polovyšľahaná smotana Ken Presto |
Dozdobenie:
150 g | Paletta Spray Neutral | |
300 g | šľahačka /stužená so Zeesan neutrál | |
125 g | čerstvé maliny | |
lístky mäty/medovky |
Technologický postup
Plech 60 x 20 cm
Ako základ si pripravíme plát hotového cesta z Mamas pie.
Mamas pie, margarín a vodu zmiešame na homogénne cesto. Rozvaľkáme do plechu 60x 20 cm, nalejeme pripravenú hmotu z Jung Basis Rühr a drezírovacím
vreckom nadávkujeme malinový gél.
Posypeme pripravenou žmolenkou zo Zela delikates (maslová a jemná chuť) a dáme piecť pri 180°C cca 45 minút.
Po vychladnutí dozdobíme pripravenou ochutenou malinovou šľahačkou. Povrch potrieme tenkou vrstvou Paletta Spray Neutral.
Dozdobíme vyšľahanou šľahačkou (rastlinnou alebo živočíšnou - stabilizovanou so Zeesan neutral) a čerstvými malinami, prípadne aj lístkami mäty/medovky.