Receptúry Receptúry

Kukuričná rolka s piri piri

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 50 % pšeničná múka T 512
50 % Fiesta Maiz
3,5 % čerstvé droždie
50 % voda cca
Na prevaľovanie: 45 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Náplň: 120 % Piri piri omáčka
40 % strúhaný syr

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 25 – 27 °C. Zrenie cesta 05 - 10 minút.

Cesto po zamiesení necháme krátko vyzrieť, prekladáme margarínom 3 x 3, medzi jednotlivými prekladaniami necháme krátko odležať v chlade. Finálny plát cesta o hrúbke cca 3 mm a vykrojíme štvorce 12 x 12 cm.

Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,

II. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 11 minút,

III. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

kukuričné rolky á 90 g.

Kukuričná rolka s piri piri