Piri piri PIZZA
Piri piri PIZZA
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
8 | % | Jung La baguette | |
5 | % | rastlinný olej | |
70 | % | piri piri omáčka | |
2 | % | čerstvé droždie | |
63 | % | voda cca | |
30 | % | strúhaný syr | |
25 | % | šunka |
Technologický postup
Doba miesenia: 5 minút pomaly a 7 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 29 °C.
Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Z uvedených surovín zamiesime cesto a necháme vyzrieť. 30 dielna delička: pres 2115 g. Navážka na 1 ks á 70 g. Po vyzretí tvarujeme do tvaru žemlí a necháme oddýchnuť a rozvaľkáme. Uložíme na plechy, potrieme s náplňou, uložíme šunku a posypeme syrom.
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 8 minút,
III. 240 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
pre pizzu á 100 g.