Receptúry Receptúry

Tlačený slaný koláč

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 650
1 % Lactorex orig.
30 % Silkgrain Onion Garlic (cibuľa cesnak)
10 % Zeelandia margarín Zeelback
5 % kryštálový cukor
8 % čerstvé droždie
1 % soľ
42 % voda cca
Náplň: 130 % Piri piri omáčka
30 % strúhaný syr
Dozdobenie: 5 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 28 – 29 °C.

Zrenie cesta 10 - 15 minút.

Z uvedených surovín zamiesime cesto a necháme vyzrieť. 30 dielna delička: pres 1 502 g. Navážka na 1 ks á 50 g. Po vyzretí tvarujeme do tvaru žemlí a necháme oddýchnuť a roztlačíme do tvaru tlačených koláčov. Uložíme na plechy, naplníme s náplňou a posypeme syrom.

Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 9 minút,

III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

1 ks á 80 g.

Tlačený slaný koláč