Tlačený slaný koláč
Tlačený slaný koláč
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 650 |
1 | % | Lactorex orig. | |
30 | % | Silkgrain Onion Garlic (cibuľa cesnak) | |
10 | % | Zeelandia margarín Zeelback | |
5 | % | kryštálový cukor | |
8 | % | čerstvé droždie | |
1 | % | soľ | |
42 | % | voda cca | |
Náplň: | 130 | % | Piri piri omáčka |
30 | % | strúhaný syr | |
Dozdobenie: | 5 | % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 29 °C.
Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Z uvedených surovín zamiesime cesto a necháme vyzrieť. 30 dielna delička: pres 1 502 g. Navážka na 1 ks á 50 g. Po vyzretí tvarujeme do tvaru žemlí a necháme oddýchnuť a roztlačíme do tvaru tlačených koláčov. Uložíme na plechy, naplníme s náplňou a posypeme syrom.
Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 9 minút,
III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
1 ks á 80 g.