Receptúry Receptúry

Zemiakový piri piri pagáč

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T 512
30 % Zemiaková zmes
1 % NON-E Premiumback
6 % čerstvé droždie
2,2 % soľ
30 % Piri piri omáčka
70 % voda cca
Na prevaľovanie: 30 % Zeelandia margarín ťažný-pláty
Dozdobenie: 5 % Tekutá vaječná melanž

Technologický postup

Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 28 – 30 °C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.

Cesto po zamiesení necháme krátko vyzrieť, prekladáme margarínom 3 x 3, medzi jednotlivými prekladaniami necháme krátko odležať v chlade. Finálny plát cesta o hrúbke cca 8 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm. Ukladáme na plech a necháme nakysnúť. Pred pečením potrieme s vaječnou melanžou.

Navážka na1 ks á 60 g.

Kysnutie: 50 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,

II. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,

III. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

pagáč á 50 g.

Zemiakový piri piri pagáč