Zemiakový piri piri pagáč
Zemiakový piri piri pagáč
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 100 | % | pšeničná múka T 512 |
30 | % | Zemiaková zmes | |
1 | % | NON-E Premiumback | |
6 | % | čerstvé droždie | |
2,2 | % | soľ | |
30 | % | Piri piri omáčka | |
70 | % | voda cca | |
Na prevaľovanie: | 30 | % | Zeelandia margarín ťažný-pláty |
Dozdobenie: | 5 | % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 28 – 30 °C. Zrenie cesta 10 – 15 minút.
Cesto po zamiesení necháme krátko vyzrieť, prekladáme margarínom 3 x 3, medzi jednotlivými prekladaniami necháme krátko odležať v chlade. Finálny plát cesta o hrúbke cca 8 mm a vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm. Ukladáme na plech a necháme nakysnúť. Pred pečením potrieme s vaječnou melanžou.
Navážka na1 ks á 60 g.
Kysnutie: 50 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 10 minút,
III. 200 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
pagáč á 50 g.