Cereálny závin s makovou náplňou
Cereálny závin s makovou náplňou
Chutný, jednoduchý a pritom efektný- ideálne pre každého spotrebiteľa ako snack, raňajky, desiata a pod. Pritom skutočne bohatý na cereálie a semienka ako je ovos, chia, quinoa, konopné semienko, sezam, slnečnicu a prírodný ovsený kvas. Dá sa piecť aj ako pletenec vo forme. Kľudne sa vyhrajte a upečte si ho v kombinácii napr. s višňovým gélom alebo jablkami.
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 512 | |
10 % | Korent Europe | |
30 % | Silkgrain Sonnen Müsli | |
7 % | Zela Delikates | |
12 % | cukor kryštál | |
0,3 % | jedlá soľ | |
8 % | čerstvé droždie | |
35 % | voda cca |
Náplň:
90 % | Maková náplň varená 50% |
Dozdobenie:
7 % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 26 - 28 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín pripravíme cesto, rozvážime na jednotlivé kusy a necháme vyzrieť. Po vyzretí cesto rozgúľame na plát, natrieme náplňou a stočíme do plátov, ktoré potom po dĺžke rozkrojíme a prekladáme do tvaru vrkoča. Uložíme na plechy a necháme nakysnúť, po nakysnutí záviny mašľujeme tekutou vaječnou melanžou. Pečieme pri otvorenom odťahu.
Pres 30-dielna delička -pres 1217 g. Navážka cesta je 243 g a náplň je 108 g, potretie 8 g - cesto po upečení 300 g.
Kysnutie: 45 - 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
- 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 2 minúty,
- 190 °C bez pary, otvorený od5ah, 10 minút,
- 180 °C, bez pary, otvorený odťah, 10 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.