Müsli vrkoč s pizza náplňou
Müsli vrkoč s pizza náplňou
Chutné, jednoduché a pritom efektné - ideálne pre každého spotrebiteľa ako snack, raňajky, desiata a pod. Pritom skutočne bohatý na cereálie a semienka ako je ovos, chia, quinoa, konopné semienko, sezam, slnečnicu a prírodný ovsený kvas. Navyše chutne naplnené s pizza náplňou - Zela pizza sauce.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | |||
100 | % | Pšeničná múka T 512 | |
15 | % | Nordix croissant 15 | |
50 | % | Silkgrain Sonnen Müsli | |
5 | % | Zeelandia margarín Zeelback | |
2 | % | cukor kryštál | |
2 | % | jedlá soľ | |
5 | % | čerstvé droždie | |
38 | % | voda cca | |
Na prevaľovanie: | 42 | % | Zeelandia margarín ťažný-pláty |
Náplň: | |||
10 | % | Zela pizza sauce | |
Dozdobenie: | |||
5 | % | sezamové semienko |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 20 - 24 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto okrem ťažného margarínu na prekladanie. Zamiesené cesto prekladáme ťažným margarínom 3x3x3, s krátkym odležaním v chlade po druhom prekladaní. Finálny plát cesta o hrúbke 3,5 mm si prenesieme na stôl, na jednu polovicu natrieme pizza náplňou, preložíme na polovicu, krájame na pásy, ktoré následne stočíme a ukladáme na plech. Po nakysnutí vložíme do pece s krátkym zaparením a pečieme.
Pres 30-dielna delička -pres 3366 g. Navážka cesta je 112 g a náplň je 4 g - cesto po upečení 100 g.
Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
- 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
- 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 7 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.