Müsli chlebík so Silkgrain Sonnen Müsli
Müsli chlebík so Silkgrain Sonnen Müsli
Kvasová varená zápara s ovsom a bohatým obsahom ľanových, slnečnicových, chia, quinoa a konopných semienok s viditeľnou bohatou štruktúrou na reze. S obsahom prírodného ovseného kvasu. Bez prídavku prídavných látok.Priamo pripravené na použitie - stačí otvoriť vrecko a pridať do miešania. Vďaka už pripravenej zápare - si uľahčíte prácu v pekárni - nemusíte záparu variť, vyhnete sa namáčaniu zŕn ako to je u suchých zmesí a vyhnete sa problémom s plesnivením výrobkov kvôli možnej kontaminácii pri namáčaní zŕn. V trende NATURAL (NON-E) Pre rozšírenie pekárskeho sortimentu viaczrnného chleba a pečiva. JEDINEČNOSŤ zápary: ideálne ako pre slané variácie (chlieb, pečivo, plundra), tak aj pre sladké variácie – muffin, sladké plundrové výrobky a pod. Dávkovanie: 30 – 50 % na hmotnosť múky (podľa druhu a typu použitia). Balenie: 15 kg kartón (3 x 5 kg sáčok). Minimálna trvanlivosť: 6 mesiacov od dátumu výroby.
Cesto:
90 % | Pšeničná múka T 650 | |
10 % | Ražná múka T 930 | |
50 % | Silkgrain Sonnen Müsli | |
1 % | Jung Multistabil Plus | |
2 % | soľ | |
3 % | čerstvé droždie | |
53 % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 28 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť. Cestové kusy následne tvarujeme guľatého tvaru, ukladáme voľne na plechy, dáme nakysnúť, po nakysnutí na povrchu narežeme a pečieme.
Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie: I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 7 minút,
III. 190 °C, bez pary, otvorený odťah, 20 minúty.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
navážka 480 g - hotový výrobok á 400 g.