Müsli plundra so slivkovým lekvárom
Müsli plundra so slivkovým lekvárom
Vyskúšajte aj sladké variácie so záparou Silkgrain Sonnen Müsli - a získajte viac z predaja zápary vo Vašich predajniach. Výrobky majú vyššiu pridanú hodnotu, sú dlho čerstvé a veľmi chutné - či už z nich pripravíte muffin, jemné pečivo alebo plnené plundrové pečivo.
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 512 | |
50 % | Silkgrain Sonnen Musli | |
15 % | Nordix croissant 15 | |
5 % | Zeelandia margarín Zeelback | |
10 % | Kryštálový cukor | |
1 % | soľ | |
7 % | čerstvé droždie | |
44 % | voda cca |
Na prevaľovanie:
42 % | Zeel. marg. ťažný-pláty |
Náplň:
110 % | ON Slivkový lekvár Premium |
Dozdobenie:
5 % | Tekutá vaječná melanž |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 28 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Cesto prekladáme ťažným margarínom 3-4-3, po druhom preložení dáme odležať do chladu. Finálny plát cesta je 3,5 mm. Z cesta vykrojíme tvary podľa požiadavky, naplníme lekvárom a uzavrieme. Výrobky dáme nakysnúť do kysiarne, po nakysnutí potrieme vaječnou melanžou a pečieme.
Kysnutie: 60 - 70 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
- 220 °C, s parou, zatvorený odťah, 3 minúty,
- 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 4 minúty,
III. 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 8 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
pre navážku 108 g (76 g cesto + 31 g náplň + 1 g vaječná melanž) - výrobok po upečení á 90 g.