Müsli vrkoč so Silkgrain Sonnen Müsli
Müsli vrkoč so Silkgrain Sonnen Müsli
Ideálne slané pečivo ako snack, k pivu, k posedeniu s priateľmi alebo len tak pre potešenie chuti počas dňa. V´daka svojmu zloženiu -bohatý na cereálie a semienka ako je ovos, chia, quinoa, konopné semienko, sezam, slnečnicu a prírodný ovsený kvas nebudete mať pri jeho jedení výčitky svedomia.
Cesto:
100 % | Pšeničná múka T 512 | |
15 % | Nordix croissant 15 | |
50 % | Silkgrain Sonnen Müsli | |
5 % | Zeelandia margarín Zeelback | |
2 % | Kryštálový cukor | |
2 % | soľ | |
5 % | čerstvé droždie | |
38 % | voda cca |
Na prevaľovanie:
42 % | Zeel. marg. ťažný-pláty |
Dozdobenie:
4 % | sezamové semienko | |
4 % | mak modrý nemletý |
Technologický postup
Doba miesenia: 4 minúty pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 20 - 24 °C. Zrenie cesta 10 - 15 minút.
Zo surovín zamiesime cesto okrem ťažného margarínu na prekladanie. Zamiesené cesto prekladáme ťažným margarínom 3x3x3, s krátkym odležaním v chlade po druhom prekladaní. Finálny plát cesta o hrúbke 3,5 mm si prenesieme na stôl, preložíme na polovicu, jednu stranu posypeme makom a druhú stranu sezamom, krájame pásy, ktoré následne ukladáme stočené na plech.
Po nakysnutí vložíme do pece s krátkym zaparením a pečieme.
Pres 30-dielna delička -pres 3492 g. Navážka je 116 + 4 g posyp - cesto po upečení 100 g.
Kysnutie: 45 - 50 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
- 210 °C, bez pary, zatvorený odťah, 7 minút,
- 210 °C, bez pary, otvorený odťah, 7 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.