Marcipánové šálky
Marcipánové šálky
Efektné marcipánové šálky jednoduché na prípravu, vhodné na akcie, raňajky so zákazníkmi, svadby a pod.
Korpus:
75 g | Jung Basis Rühr | |
40 g | Tek. vaj. melanž | |
38 g | rastlinný olej |
Náplň 1:
85 g | Zela delikates | |
65 g | Bolero instant | |
30 g | voda |
Náplň 2:
400 g | Marsepein 1:3 Zeelandia |
Dozdobenie:
400 g | Zela cukr.poleva tmavá | |
20 g | Zela cukr. poleva biela |
Technologický postup
Zo surovín na korpus vymiešame lopatkou pri pomalom chode stroja cesto. Vymiešané cesto dávkujeme pomocou drezírovacieho vrecka na plech vystlaný papierom do tvaru piškótiek. Pečieme pri 180°C cca 15.min. v závislosti od typu pece. Marcipán vyvaľkáme na hrúbku cca 2,5mm a narežeme na pásy o rozmere cca 3x12cm. Konce pásov navlhčíme vodou a omotáme okolo okrúhlej vykrajovačky a navlhčené konce pritlačíme k sebe-vznikne nám tak šálka. Bolero instant zmiešame s vodou, necháme postáť a potom vyšľaháme so Zelou Delikates do hladkého krému. Do pripravených marcipánových šálok vložíme na spodok upečenú piškótku, nastriekame krém a necháme stuhnúť. Po stuhnutí zalejeme Zela cukr. polevou tmavou a ľubovoľne dozdobíme so Zela cukr. polevou bielou. TIP: marcipán môžeme zafarbiť potravinárskymi farbami,otlačiť štrukturálnu fóliu a pod. Piškótky môžeme nahradiť vykrojenými kolieskami z plátu.