Marcipánovo-orechová torta
Marcipánovo-orechová torta
Vynikajúca kombinácia orechového korpusu s pravým marcipánom v náplni a dozdobení.
Hmota
600 g | Zmes na orechovník | |
80 g | rastlinný olej | |
260 g | voda |
Náplň 1:
200 g | Zela delikates | |
400 g | Presta Egg&Brandy (vaječný likér) |
Náplň 2:
300 g | MARO originál marcipán 1:3 |
Dekorácia:
300 g | MARO originál marcipán 1:3 |
Technologický postup
Zmes na orechovník vymiešame s vodou a olejom pri pomalšom chode stroja lopatkou cca 3 min.
Vymiešanú zmes rozdelíme do 3 ráfkov o priemere 23cm. Pečieme pri 165°C cca 20 min. v závislosti od typu pece.
Krém pripravíme vyšľahaním presty Egg/Brandy so Zela Delikates na hladký krém.
Kompletizácia výrobku: Na podnos uložíme orechový korpus, natrieme 100g krému, naň uložíme 150g rozvaľkaného marcipánu, znova 100g krému a plát cesta. Zopakujeme ešte raz, končíme vrstvou korpusu. Celú tortu obtrieme zvyšným krémom a obalíme do zvyšného vyvaľkaného marcipánu.