Chlieb EBONY ražno - pšeničný (formový)
Chlieb EBONY ražno - pšeničný (formový)
Skvelý a zdravý ražno-pšeničný chlieb so sójovou záparou Slikgrain Ebony pečený vo formách - dávkovanie 100 % na múku zaručí jeho skvelú chuť a krásny vzhľad na reze.
Cesto:
80 % | ražná múka T 930 | |
20 % | pšeničná múka T 650 | |
100 % | Silkgrain Ebony | |
3 % | čerstvé droždie | |
2,5 % | soľ jemná | |
2 % | Jung Multistabil Plus | |
54 % | voda cca |
Technologický postup
Doba miesenia: 3 minúty pomaly a 5 minút rýchlo.
Teplota cesta je 27 – 28 °C. Zrenie cesta 15 - 20 minút.
Cesto rozvážime na požadovanú hmotnosť.
Cestové kusy následne tvarujeme do veky, ukladáme do foriem o dĺžke 28 cm.
Kysnutie: 40 - 45 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 250 °C, s parou, zatvorený odťah, 2 minúty,
II. 230 °C, bez pary, otvorený odťah, 5 minút,
III. 200 °C, bez pary, otvorený odťah, 63 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Použité pre navážku 1150 g - chlieb po upečení á 1000 g.