Receptúry Receptúry

Chlieb Slovenská dedina

Slovensko a jeho tradície Jedinečné spojenie medzi minulosťou a súčasnosťou je pripomienkou toho, odkiaľ pochádzame a čo je pre nás Slovákov dôležité. Na Slovensku je pečenie chleba harmonickou súhrou tradičných a moderných spôsobov, ktoré sa vzájomne dopĺňajú a obohacujú. Moderné pekárne na Slovensku prijali a adaptovali tieto tradičné metódy, aby dosiahli väčšiu produkciu, čím zabezpečujú dostupnosť kvalitného chleba pre širšiu verejnosť. Mnohé pekárne tak kombinujú osvedčené receptúry a techniky s pokročilou technológiou, čo umožňuje efektívnejší proces pečenia a zlepšenú kvalitu a chuť výrobkov.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 85 % pšeničná múka T-650
15 % ražná múka T-930
8 % Považan zmes-NEW
5 % sušená srvátka
5 % Amore L Soft Wheat
3 % čerstvé droždie
2,2 % soľ
75 % voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 8 minút pomaly a 2 minúty rýchlo.

Teplota cesta je 25 – 27 °C.

Zrenie cesta 20 – 30 minút.

Navážka cesta na 1 ks: 820 g.

Tvarujeme do tvaru veky, ukladáme do ošatiek a dáme nakysnúť. Pred pečením môžeme ozdobne narezať na povrchu chleba.

Kysnutie: 45 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 240 °C, s parou, po 2 minútach odvetráme, celkom 2 minúty,

II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 25 minút,

III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.

Celkový čas pečenia je cca 30 – 32 minút, môže sa líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

chlieb po upečení á 700 g.

Chlieb Slovenská dedina