Receptúry Receptúry

Chlieb VITAZRNKO

Chlieb Vitazrnko v sebe spája tradíciu a našu najpredávanejšiu varenú záparu Natura bohatú na pšeničné a ražné zrná. Spotrebiteľovi tak ponúknete alternatívu ku klasickému chlebu, v podobe nutritívne vyváženého a dobre stráviteľného chlebíka, ktorý ostáva dlho čerstvý. Zrná sú v chlebíku zároveň mäkké a obohacujú teda nielen textúru chleba, ale vylepšia aj jeho celkovú chuť.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 75 % pšeničná múka T-650
25 % ražná múka T-930
50 % Mr. Korn Natura
8 % Považan zmes-NEW
2 % Stabilizátor chleba a pečiva CL
3 % čerstvé droždie
2,2 % soľ
75 % voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 8 minút pomaly a 2 minúty rýchlo.

Teplota cesta je 25 – 27 °C.

Zrenie cesta 20 – 30 minút.

Navážka cesta na 1 ks: 585 g.

Tvarujeme do tvaru veky, ukladáme do ošatiek a dáme nakysnúť.

Kysnutie: 45 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 240 °C, s parou, po 2 minútach odvetráme, celkom 2 minúty,

II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 25 minút,

III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.

Celkový čas pečenia je cca 30 – 32 minút, môže sa líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

chlieb po upečení á 500 g.

Chlieb VITAZRNKO