Receptúry Receptúry

Koreň ENERGY

Sila spojenia tradície a superpotravín Moderné techniky, ako je použitie prírodného kvasu a Silkgrain zmesí, robia tento chlieb atraktívnym aj pre tých, ktorí vyhľadávajú zdravé a chutné výrobky v dnešnej dobe. Preto veríme, že touto skvelou kombináciou oslovíte aj mladú generáciu. Silkgrain Sonnen Müsli v sebe prináša spojenie kvalitného prírodného ovseného kvasu, bohatého obsahu ovsa, ľanových, slnečnicových, chia, quinoa a konopných semienok. Proste zdravú energiu pre dnešnú generáciu na každý deň.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 90 % pšeničná múka T-650
10 % ražná múka T-930
30 % Silkgrain Sonnen Müsli
10 % Považan zmes-NEW
5 % Amore L Soft Wheat
2 % Stabilizátor chleba a pečiva CL
2 % čerstvé droždie
2,2 % soľ
3 % rastlinný olej
76 % voda cca
Na dozdobenie: 3 % Decoration Grit

Technologický postup

Doba miesenia: 6 minút pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 25 – 27 °C.

Zrenie cesta 20 – 30 minút.

Cesto dáme po vymiesení do Carlex Spray vymazanej plastovej nádoby zrieť (je voľnejšie).

Po 20 minútach cesto v nádobe preložíme a proces zopakujeme celkovo 3x.

Po vyzretí delíme na kusy o hmotnosti 470 g, obalíme v Decoration Grit, stočíme do špirály a uložíme na plechy.

Kysnutie: 45 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 240 °C, s parou, po 2 minútach odvetráme, celkom 2 minúty,

II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 25 minút,

III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka na 1 ks je 470 g (468 + 2 g posyp), po upečení á 400 g.

Koreň ENERGY