Koreň ENERGY
Koreň ENERGY
Sila spojenia tradície a superpotravín Moderné techniky, ako je použitie prírodného kvasu a Silkgrain zmesí, robia tento chlieb atraktívnym aj pre tých, ktorí vyhľadávajú zdravé a chutné výrobky v dnešnej dobe. Preto veríme, že touto skvelou kombináciou oslovíte aj mladú generáciu. Silkgrain Sonnen Müsli v sebe prináša spojenie kvalitného prírodného ovseného kvasu, bohatého obsahu ovsa, ľanových, slnečnicových, chia, quinoa a konopných semienok. Proste zdravú energiu pre dnešnú generáciu na každý deň.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 90 | % | pšeničná múka T-650 |
10 | % | ražná múka T-930 | |
30 | % | Silkgrain Sonnen Müsli | |
10 | % | Považan zmes-NEW | |
5 | % | Amore L Soft Wheat | |
2 | % | Stabilizátor chleba a pečiva CL | |
2 | % | čerstvé droždie | |
2,2 | % | soľ | |
3 | % | rastlinný olej | |
76 | % | voda cca | |
Na dozdobenie: | 3 | % | Decoration Grit |
Technologický postup
Doba miesenia: 6 minút pomaly a 6 minút rýchlo.
Teplota cesta je 25 – 27 °C.
Zrenie cesta 20 – 30 minút.
Cesto dáme po vymiesení do Carlex Spray vymazanej plastovej nádoby zrieť (je voľnejšie).
Po 20 minútach cesto v nádobe preložíme a proces zopakujeme celkovo 3x.
Po vyzretí delíme na kusy o hmotnosti 470 g, obalíme v Decoration Grit, stočíme do špirály a uložíme na plechy.
Kysnutie: 45 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, po 2 minútach odvetráme, celkom 2 minúty,
II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 25 minút,
III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.
Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
navážka na 1 ks je 470 g (468 + 2 g posyp), po upečení á 400 g.