Receptúry Receptúry

Zemiakový kvet Kefírko

Považan + Zemiaková zmes + Lactorex originál Považan zmes-NEW je ideálna aj pre receptúry na pečivo. Napr. v zaujímavej a chutnej receptúre pre Zemiakový kefírový kvietok. ZEMIAKOVÁ ZMES - je zmes na výrobu zemiakového pečiva - bez obsahu éčok. S obsahom kukuričného extrudátu, cesnaku a soli. Dávkovanie jednotlivých zložiek sme upravili tak, aby výsledné pečivo bolo čo najlepšie.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 100 % pšeničná múka T-650
10 % Zemiaková zmes
3 % Zea Soft
5 % Považan zmes-NEW
2 % Lactorex originál
5 % kefír
2 % čerstvé droždie
1,8 % soľ
65 % voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 6 minút pomaly a 6 minút rýchlo.

Teplota cesta je 25 – 27 °C.

Zrenie cesta 20 – 30 minút.

Navážka cesta na 1 ks: 68 g (30 dielna delička = 2 040 g).

Vytvarujeme žemle, použijeme raznicu kvietok. Žemle obalíme do Decoration Grit a ukladáme na plechy.

Kysnutie: 45 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 240 °C, s parou, po 2 minútach odvetráme, celkom 3 minúty,

II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 9 minút,

III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 2 minúty.

Celkový čas pečenia sa môže líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

navážka 68 g + 2 g posyp = 70 g, po upečení á 60 g

Zemiakový kvet Kefírko