Zlatý chlieb
Zlatý chlieb
Slovenský chlieb POVAŽAN -new Chlieb a pečivo na každodenný stôl. Už po celé stáročia Slovania inklinovali ku kvalitnému ražnému, pšeničnému a zemiakovému chlebu. My v Zeelandii to vieme, a preto Vám prinášame aktuálne inovovanú zmes Považan, z ktorej pripravíte božský slovenský chlieb a ďalšie zaujímavé chleby a pečivo, ktoré spotrebitelia žiadajú na svoj každodenný stôl.
Receptúra
Skupina | Hmotnosť / Objem | Jednotka | Produkt |
---|---|---|---|
Cesto: | 85 | % | pšeničná múka T-650 |
15 | % | ražná múka T-930 | |
8 | % | Považan zmes-NEW | |
5 | % | Amore L Soft Wheat | |
2 | % | Maximo Fresh | |
3 | % | čerstvé droždie | |
2,2 | % | soľ | |
70 | % | voda cca | |
Technologický postup
Doba miesenia: 8 minút pomaly a 2 minúty rýchlo.
Teplota cesta je 25 – 27 °C.
Zrenie cesta 20 – 30 minút.
Navážka cesta na 1 ks: 1 170 g.
Vytvarujeme okrúhly bochník, ukladáme do ošatiek a dáme nakysnúť. Pred pečením môžeme ozdobne narezať na povrchu chleba.
Kysnutie: 45 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.
Pečenie:
I. 240 °C, s parou, po 2 minútach odvetráme, celkom 3 minúty,
II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 25 minút,
III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.
Celkový čas pečenia je cca 33 – 35 minút, môže sa líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.
Dodatočné informácie
chlieb po upečení á 1000 g.