Receptúry Receptúry

Zlatý chlieb

Slovenský chlieb POVAŽAN -new Chlieb a pečivo na každodenný stôl. Už po celé stáročia Slovania inklinovali ku kvalitnému ražnému, pšeničnému a zemiakovému chlebu. My v Zeelandii to vieme, a preto Vám prinášame aktuálne inovovanú zmes Považan, z ktorej pripravíte božský slovenský chlieb a ďalšie zaujímavé chleby a pečivo, ktoré spotrebitelia žiadajú na svoj každodenný stôl.

Receptúra

Skupina Hmotnosť / Objem Jednotka Produkt
Cesto: 85 % pšeničná múka T-650
15 % ražná múka T-930
8 % Považan zmes-NEW
5 % Amore L Soft Wheat
2 % Maximo Fresh
3 % čerstvé droždie
2,2 % soľ
70 % voda cca

Technologický postup

Doba miesenia: 8 minút pomaly a 2 minúty rýchlo.

Teplota cesta je 25 – 27 °C.

Zrenie cesta 20 – 30 minút.

Navážka cesta na 1 ks: 1 170 g.

Vytvarujeme okrúhly bochník, ukladáme do ošatiek a dáme nakysnúť. Pred pečením môžeme ozdobne narezať na povrchu chleba.

Kysnutie: 45 – 55 minút, 30 °C, 75 % rel. vlhkosť.

Pečenie:

I. 240 °C, s parou, po 2 minútach odvetráme, celkom 3 minúty,

II. 220 °C, bez pary, zatvorený odťah, 25 minút,

III. 230 °C, bez pary, zatvorený odťah, 5 minút.

Celkový čas pečenia je cca 33 – 35 minút, môže sa líšiť v závislosti od hmotnosti výrobkov a použitej pece.

Dodatočné informácie

chlieb po upečení á 1000 g.

Zlatý chlieb