Makové linecké koláčiky
Makové linecké koláčiky
Prevoňané Vianoce sú tu. Kvalitné a krehké linecké pečivo nesmie chýbať na žiadnom sviatočnom stole počas Vianoc. Vyskúšajte napríklad jemné škoricové koláčiky s marhuľovým extra džemom alebo makovú variáciu s malinovým extra džemom a prineste svojim zákazníkom tú správnu atmosféru Vianoc.
Korpus:
155 g | Mamas pie | |
25 g | Plnka maková Premium | |
25 g | voda | |
75 g | Zeelandia margarín krémový |
Náplň 1:
150 g | Darinka džem extra malina |
Dozdobenie:
80 g | Zela cukr. poleva biela | |
10 g | stužený pokrmový tuk | |
3 g | mak celý |
Technologický postup
Všetky suroviny na koláčiky miešame spolu, kým sa nám nevytvorí kompaktné cesto, ktoré vaľkáme na stredne hrubý plát a vykrajujeme z neho požadované tvary. Koláčiky pečieme pri teplote 160°C približne 12 minút v závislosti od typu pece. Vrchné diely namáčame do Zela polevy bielej zmiešanej so stuženým pokrmovým tukom a dozdobíme celým makom. Po vychladení plníme Darinka extra Malinou.
Dodatočné informácie
pre 14 ks á 35 g.